Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, marţi, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, că s-a propus constituirea unui grup de lucru format din reprezentanţi ai partidelor, ai Guvernului şi ai instituţiilor din domeniu pentru modificarea legilor siguranţei naţionale şi a celor privind serviciile secrete.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"S-a propus să se constituie un grup de lucru. Este o idee pe care noi o susţinem. Din partea tuturor partidelor şi a structurilor şi instituţiilor de specialitate şi a Guvernului. Un grup de lucru care să înceapă să lucreze, stabilind şi un deadline pentru asta", a spus el.

Legile care ar urma să fie discutate sunt cele privind securitatea naţională, statutul cadrelor militare şi legile de funcţionare a SIE şi SRI.

Dragnea a precizat că, din punctul de vedere al PSD, acest grup de lucru va trebui să aibă câte doi membri din partea fiecărui partid şi a fiecărei instituţii.

"Nu se poate discuta acum, în această perioadă", a spus Dragnea, făcând referire la perioada campaniei electorale.

Liderul PSD a spus că aceste legi trebuie însă elaborate până la începutul sesiunii de toamnă a Parlamentului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.