Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri seară, după CEx, că nu va putea să accepte ca cel mai mare partid social-democrat din Europa să redevină ”o unealtă a sistemului odios”, el vorbind despre Klaus Iohannis, DNA, SPP. El a precizat că a spus o la o întâlnire cu toţi colegii săi a doua zi după condamnare că, atât cât va mai fi în această funcţie, va lupta pentru ”a zdrobi acest sistem odios care distruge România”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”S-au spus păreri, puncte de vedere, controverse, au discutat între ei, unii colegi s-au completat, alţii s-au contrat. Nu sunt absolut deloc de acord că e prima şedinţă în care discută serios în PSD. (...) Sigur că mi-aş dori şi le-am şi spus colegilor mei: nu vreau să mai avem astfel de şedinţe în care să vorbim despre că ar trebui să dezbatem în partid, dar de fapt nu dezbatem. (...) Cu toate că unii colegi au spus să nu facem niciun vot eu, n-am fost de acord pentru că s-a minţit prea mult, s-a manipulat prea mult în ultimele zile”, a afirmat Liviu Dragnea.

El a spus că în aceste zile majoritatea colegilor săi din CEx au avut întâlniri cu organizaţiile în judeţe, iar majoritea l-au sunat în timpul şedinţei şi l-au pus pe speaker să le spună câteva cuvinte şi să audă ce părere au. ”Toţi de unde am fost sunat mi-au cerut să nu care cumva să renunţ la funcţia de preşedinte PSD”, a adăugat Dragnea.

Liderul PSD a precizat că le-a vorbit azi colegilor săi despre motivele pentru care ar trebui să demisioneze.

”Unul dintre motive era că am deschis prea multe fronturi, cu Iohannis, DNA, SPP, Rezist. Am spus că eu niciodată n-o să pot să accept ca cel mai mare partid social-democrat din Europa să redevină o unealtă a acestui sistem odios. Am spus la o întâlnire cu toţi colegii mei în biroul meu a doua zi după condamnare că atât cât voi mai fi în această funcţie voi lupta pentru a zdrobi acest sistem odios care distruge România”, a afirmat Dragnea.

”Nu noi am deschis fronturile, ele erau deschide. Tot unul dintre colegii mei spunea că protocoalele sunt legale. Apoi a spus că nu sunt, apoi a zis că să nu mai vorbim despre ele, că plictisim poporul. Dar dacă nu vorbim, nu vom putea elimina aceste probleme din România. Poate consideră normală implicarea SRI în actul de justiţie. (...) Al doilea motiv este faptul că aş fi vulnerabil. I-am întrebat: dacă eu de mâine nu mai exist, nu mai am CNP, nu mai exist, de a doua zi acest sistem o să ia în braţe PSD, o să sprijine finalizarea legilor justiţiei? Nu”, a mai declarat liderul PSD.
 
Dragnea a precizat că au fost 64 de membri cu drept de vot, din care 55 de colegi au votat pentru susţinerea continuării mandatului său, 8 împotrivă şi Gabriel Petrea s-a abţinut.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.