Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, îi răspunde scriitorului Gabriel Liiceanu, după ce el a argumentat că nu a minţit atunci când a folosit un citat incorect al şefului PSD, afirmând că "o minciună este o minciună", chiar dacă este spusă de un intelectual de marcă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Regret foarte mult să îl vă pe domnul Liiceanu persistând într-o minciună care nu îi face deloc cinste. Interpretările sale, potrivit cărora contextul declaraţiilor mele ar fi fost altul şi că de fapt nu i-ar fi minţit pe oficialii europeni, sunt la fel de jenante precum ale celor care argumentează că x% plagiat nu ar fi plagiat. Nu, domnule Gabriel Liiceanu, o minciună este o minciună, chiar dacă e rostită de un intelectual de marcă – nu puteţi spune că aţi minţit doar puţintel!", scrie Dragnea, în replică la explicaţiile date de Gabriel Liiceanu.

Liderul PSD îi atrage atenţia scriitorului că "adevărul este corespondenţa între vorbe şi realitate", iar între vorbele pe care le-a rostit la Bruxelles despre declaraţiile sale şi ceea ce el a declarat în mod real "nu există nicio corespondenţă".

 "Între a spune că în România se face prea mult caz despre funcţiile de şef la cele două parchete şi afirmaţia «exactă» că «trebuie să ne concentrăm pe demiterea procurorului şef al DNA» este o uriaşă diferenţă. Îmi menţin declaraţia că vorbim prea mult despre cele două funcţii. Într-adevăr, combaterea corupţiei nu ar trebuie să depindă de o funcţie sau de o persoană", mai spune el.

Dragnea critică şi "bagatelizarea ghilimelelor false" folosite de Liiceanu, ca şef de editură, de la care spune că se aştepta la mai multă rigoare.

"Din cauza unor ghilimele puse prost, unii ziarişti au plătit despăgubiri mari, iar alte persoane publice s-au ales cu eticheta de plagiator. Deci nu e, aşa... doar o eroare de formă, cum încercaţi să sugeraţi. Neglijenţa în modul în care vă informaţi cu privire la evenimentele politice din ţară nu poate fi nici ea o scuză. Dimpotrivă, dacă nu faceţi minimul efort de a vă informa şi vă plăsmuiţi părerile doar în cele cinci minute în care «zapaţi» televiziunile, atunci chiar nu a aveţi căderea de le explica străinilor cum stau lucrurile cu adevărat în România. Un singur lucru poate fi afirmat cu certitudine. Tot acel circ de la Bruxelles, toată acea bălăcăreală isterică despre ţara noastră a făcut cu siguranţă mai mult rău României şi românilor decât o declaraţie pe care nu am rostit-o niciodată", conchide Dragnea.

El nu face nicio referire la declaraţia sa anterioară, potrivit căreia se gândeşte dacă să îi facă şi o plângere penală lui Liiceanu.

Scriitorul Gabriel Liiceanu explică, într-un editorial, că citatul atribuit eronat lui Liviu Dragnea, la Bruxelles, privind dorinţa demiterii şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost un "adevăr", pentru că asta ar fi intenţia liderului PSD, însă folosirea ghilimelelor a fost o "eroare" pentru că, recunoaşte Liiceanu, Dragnea nu a folosit acele cuvinte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.