Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că treabuie să primească de la liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, răspuns la afirmaţia privind incapacitatea de a asigura Preşedinţia Consiliului UE, Dragnea spunând că nu trebuie să se joace cu vorbele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu trebuie să primesc răspuns, şi o să-l primesc, nu eu personal, ci partidul la afirmaţia care se referă la incapacitatea României de a nu putea asigura preşedinţia Consiliului UE. Asta mi se pare o afirmaţie foarte serioasă şi, dacă există argumente, vreau să le discutăm. Dacă nu există, trebuie să nu mai folosim această expresie, pentru că nu există niciun motiv. Guvernul este pregătit. Camera Deputaţilor este pregătită. Instituţiie europene, secretarul general al Comisiei Europene a spus lucrul ăsta. (...) Cred că nu e bine să nu ne jucăm cu vorbe”, a afirmat Dragnea.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi, comentând declaraţiile liderului ALDE Călin Popescu Tăriceanu referitoare la faptul că România nu este pregătită să deţină preşedinţia Consiliului UE, că referirea era legată de dezbinarea din societate.

„Am văzut ce a spus domnul Tăriceanu, dar referirea era legată de dezbinarea din societate, dintre partide, nicidecum de organizare. Eu am discutat şi cu domnul Dragnea, şi cu domnul Tăriceanu, stadiul preluării preşedinţiei Consiliului UE. Suntem pregătiţi. Problema ridicată de domnulTariceanu se referă la această lipsă de consens în rândul partidelor politice", a declarat Dăncilă.

Ea a apreciat că, pentru a avea o preşedinţie de succes a Consiliului UE,  este nevoie de consens între partidele politice.

Acordul pe justiţie propus de ALDE este un apel la responsabilitate şi reprezintă poate ultimul „tren” în ceea ce priveşte exercitarea cu succes a preşedinţiei României a Consiliului Uniunii Europene, susţine liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. El mai spus că acordul dintre partidele politice din România este o solicitare de asumare a unor principii fundamentale, care să asigure că abuzurile din justiţie şi practica protocoalelor secrete nu se vor mai repeta. Preşedintele ALDE mai atrage atenţia că România este ruptă în două de conflictele politice. „Este un mare semn de întrebare cum am ajuns ca în anul care celebrăm 100 ani de la Unire, societatea românească să fie mai dezbinată ca niciodată”, a scris Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

„Trebuie spus că în condiţiile războiului politic total din aceste luni, România nu este pregătită să preia preşedinţia Consiliului UE. Este un avertisment în al doisprezecelea ceas pe care îl adresez cu responsabilitate tuturor oamenilor politici, în special Preşedintelui României şi liderilor partidelor parlamentare din opoziţie. Cine crede că liderii europeni vor fi înţelegători când în an electoral, oamenii politici de la Bucureşti se vor război se înşeală. România deja pierde teren şi va avea enorm de pierdut dacă lucrurile nu se schimbă de urgenţă”, mai spune Tăriceanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.