Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, pentru Digi24, că nu a vorbit cu premierul Sorin Grindeanu şi cu ministrul Justiţiei, Florin Iordache, despre proiectele de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor penale, Dragnea spunând că aşteaptă să vadă ”o linie clară” în această chestiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În subiectul ăsta trebuie să vorbiţi cu Guvernul. Cu premierul şi cu ministrul Justiţiei. Şi eu m-am uitat cu foarte multă curiozitate, după ce m-am întors din America, n-am înţeles foarte mult, exact ce vor să facă, aştept şi eu să văd totuşi o linie clară. Nici nu am vorbit cu ei şi nici nu vreau să vorbesc cu ei acest lucru”, a declarat Liviu Dragnea răspunzând unei întrebări legate de cele două proiecte de OUG.

Ordonanţele de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor penale nu vor fi retrase, iar luni, după consultările publice pe care le va avea Ministerul Justiţiei pe această temă, ministrul Florin Iordache va decide forma în care măsurile vor fi adoptate: prin OUG, prin angajarea răspunderii sau prin proiect de lege, au precizat surse social-democrate pentru News.ro.

Sursele citate au mai spus că ministrul Florin Iordache are libertate deplină în ceea ce priveşte adoptarea celor două măsuri – graţierea şi modificarea codurilor penale.

De asemenea, potrivit surselor amintite, plafonul pentru abuzul în serviciu va rămâne 200.000 de lei, perioada în care se poate depune plângerea vizând o faptă de abuz în serviciu va rămâne tot trei luni şi, la fel, pedepsele pentru abuz în serviciu rămân scăzute la intervalul propus în ordonanţa pusă în dezbatere publică – între şase luni şi trei ani de închisoare sau amendă.

”Vrem să evităm transformarea unora în delatori de profesie. Dacă doi fură împreună, unul dintrei ei, ca să scape, poate depune plângere după cinci luni. Nu, prietene, să depună imediat după ce a furat”, au mai precizat sursele citate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.