Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a criticat, miercuri, faptul că ordonanţa de urgenţă prin care au fost majorate în 2015 salariile demnitarilor, emisă de guvernul Ponta, este încă în vigoare şi a explicat că PSD nu a putut să o respingă în Parlament pentru că "nu a avut majoritate".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Luăm în calcul să punem rânduială în ceea ce priveşte salarizarea din România pentru că este haos. În acelaşi timp, nu ştiu dacă aveţi voie să întrebaţi, dar vă răspund eu la o întrebare nepusă: mi se pare incorect şi jignitor să mai rămână în vigoare ordonanţa care face pentru miniştrii salarii atât de mari, în condiţiile în care ei atacă la CCR o mărire de 15% pentru medici şi dascăli şi ei stau cu nişte salarii nesimţite", a spus Dragnea.

Fiindu-i atrasă atenţia că OUG privind majorarea salariilor demnitarilor nu a fost încă respinsă de Parlament, aşa cum a spus încă de anul trecut Liviu Drangnea, şeful PSD a spus că acest lucru "urmează" să se întâmple.

Întrebat de ce nu a fost respinsă în ultimul an şi jumătate, Liviu Dragnea a spus că PSD nu a avut majoritate în Parlament. "Să ştiţi, sincer, nu am avut majoritate. Sunt absolut convins că după alegeri vom avea majoritate", a spus el.

După ce jurnaliştii i-au spus că în 2015 PSD avea majoritate, Dragnea a răspuns sarcastic: "Ştiu că tot ce s-a întâmplat în 2016 nu poate fi luat în discuţie, ca nu cumva să fie cineva deranjat".

El a mai explicat că în 2016 a lăsat OUG în vigoare pentru că actualul guvern a promis să vină cu o lege a salarizării care să includă creşteri pentru mai multe categorii.

"Ce am spus atunci am spus timp de un an de zile: accept ca această Ordonanţă să nu pice, în condiţiile în care mi s-au făcut promisiuni chiar de la actualul guvern tehnocrat, în frunte cu cel care zice că conduce acest guvern, că va veni cu o lege a salarizării în primăvara anului 2016 şi ca parte din legea salarizării unitare să fie acea ordonanţă, e în regulă. Am fost minţiţi", a spus el.

PSD a anunţat încă din 2015 că va respinge această Ordonanţă, care a fost respinsă de Senat, dar a rămas blocată în Camera Deputaţilor. În luna octombrie, PNL a cerut Camerei Deputaţilor să deblocheze acest proiect, pentru a ajunge pe ordinea de zi a plenului şi să fie respinsă. În replică, şi Liviu Dragnea a afirmat, în noiembrie, că trebuie respinsă ”categoric” această OUG, cu prima ocazie în care va fi cvorum, însă spunea că acest lucru va fi probabil dificil în actuala legislatură.

Guvernul Ponta a decis în iulie 2015 ca indemnizaţiile lunare ale preşedintelui, prim-ministrului, preşedinţilor Parlamentului, şefilor de servicii de informaţii să fie majorate, iar cele mai mari salarii le vor avea preşedintele ţării, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prim-ministrul şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului. Majorarea indemnizaţiilor a fost anunţată de Gabriel Oprea în 8 iulie, în ultima zi în care a exercitat interimar funcţia de premier.

Senatul a respins pe 18 noiembrie 2015 Ordonanţa Guvernului privind creşterea indemnizaţiilor lunare pentru înalţii demnitari. De atunci, ordonanţa s-a blocat însă în comisii, fără a mai intra în dezbatere. Camera Deputaţilor e for decizional în acest caz. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.