Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, marţi, despre moţiunea simplă pe justiţie anunţată de liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, că social-democraţii nu văd finalitatea acestui demers şi că au decis să nu se joace cu moţiunile, simple sau de cenzură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu vedem care este finalitatea, noi am hotărât să nu ne jucăm cu moţiunea, fie ea de cenzură sau simplă. Când vom depune sau vom susţine, o să avem un argument sau mai multe, serioase şi o să avem foarte limpede şi finalitatea”, a spus Dragnea, întrebat cum vede anunţul lui Călin Popescu Tăriceanu. 

Liviu Dragnea a precizat că şi PSD a dorit să depună o moţiune simplă, la adresa ministrului Sănătăţii.

”Am renunţat temporar, nu definitiv. Am ieşit public şi am spus că stopăm demersul şi avem disponibilitatea, prin domnul Bănicioiu, să ajutăm. Nu ne-au băgat în seamă. Dar nu am vrut să speculăm politic o tragedie”, a spus Dragnea făcând referire la copiii morţi în judeţul Argeş din cauza unor infecţii cu E.coli.

Copreşedintele PNL Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că formaţiunea sa a definitivat textul moţiunii simple pe justiţie, intitulată ”Drepturile şi libertăţile individuale nu sunt un lux”, urmând a mai fi aduse unele corecturi şi apoi transmisă celorlalte partide, pentru analiză.

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, în urmă cu o săptămână, că premierul Dacian Cioloş ar trebui să o bage mai des în şedinţă pe ministrul Justiţiei, Raluca Prună, şi să îi ceară demisia, după afirmaţiile acesteia despre Ordonanţa de urgenţă privind interceptările, el arătând că această OUG trebuie respinsă urgent de Parlament.

”Naşul acestei Ordonanţe de Urgenţă pare a fi doamna Prună, ministrul Justiţiei, care ne-a declarat, fără ambiguităţi, că este o demnă urmaşă a doamnei Macovei, şi prietenă. Dacă doamna Macovei declara că ascultarea telefoanelor, neconstituţională, este utilă pentru combaterea corupţie, doamna Prună a avut un panseu de excepţională valoare comunistă, fascistă sau ambele. Ce ne spune doamna? Că discuţia despre drepturile omului este un lux. Sfatul meu este ca premierul Cioloş să o bage în şedină mai des şi cel mai bine este să nu mai vorbească, pentru că spune numai enormităţi”, a comentat Călin Popescu Tăriceanu.

 

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.