Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică, la Călăraşi, referitor la Comisia specială privind controlul activităţii SRI că şi-ar fi dorit să fie scoase la iveală mai multe lucruri, întrucât există declaraţii, rapoarte, chiar reclamaţii şi ”nu s-a întâmplat nimic”. Dragnea a afirmat că, în condiţiile în care Claudiu Manda şi-a exprimat dorinţa de a candida pentru alegerile europarlamentare, trebuie identificată o altă persoană care să preia conducerea Comisiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liviu Dragnea a declarat, duminică, la Călăraşi, că, dacă va fi aprobată de către Comitetu Executiv Naţional candidatura lui Claudiu Manda pentru alegerile europarlamentare, va trebui ca acesta să predea conducerea Comisiei de control a activităţii SRI.

”Dacă va fi acceptat de Comitetul Executiv Naţional, cred că trebuie să predea ştafeta de la această comisie şi să identificăm un coleg care să preia activitatea comisiei pentru că nu poţi să te ocupi şi de campanie electorală pentru tine şi pentru partid şi de comisia de control al SRI. Nu că nu ar putea lucra împreună, dar zic că să fie separat”, a sus Dragnea.

Întrebat dacă este mulţumit de activitatea lui Manda la Comisia specială, Dragnea a răspuns: ”Nu e vorba de activitatea dumnealui. Eu aş fi dorit, şi încă îmi doresc, ca această comisie să scoată mai multe lucruri la iveală. Sunt acolo informaţii, declaraţii, documente, cred că şi reclamaţii, care nu sunt cunoscute publicului şi, dacă este nevoie să se modifice regulamentul sau orice altceva este nevoie pentru a fi cunoscute de publicul larg... Adică să ştim şi noi ce s-a vorbit acolo. Eu voi sprijini acest demers şi chiar cred că trebuie să se întâmple”.

Întrebat despre modificarea legilor de funcţionare a SRI, Dragnea a spus că speră că va exista o discuţie în coaliţie, săptămâna viitoare.

”Sper să discutăm în coaliţie şi să identificăm alţi colegi care să se ocupe în mod serios de aceste modificări pentru că au venit propuneri, au venit amendamente, au venit idei. Ştiu că se ceruse chiar de la instituţia respectivă să se modifice legislaţia pentru că este foarte veche”, a precizat liderul PSD.

Acesta a afirmat că şi-ar fi dorit să se afle tot ce s-a discutat la Comisia respectivă, dar ”nu s-a întâmplat nimic”. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.