Preşedintele PSD Liviu Dragnea a comentat, miercuri, pe Facebook, declaraţiile ministrului Comunicaţiilor, Marius Bostan, privind gratuitatea educaţiei, afirmând că acestea arată "cu cât dispreţ" îi privesc tehnocraţii pe români, iar oficialul "a jurat strâmb" la Palatul Cotroceni, când s-a angajat să respecte Constituţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dragnea spune că declaraţiile lui Marius Bostan se înscriu în aceeaşi categorie ca cele ale ministrului Justiţiei, Raluca Prună, care a spus că "discuţia despre drepturi e un lux”, încălcând astfel jurământul depus la preluarea mandatului, în care spuneau că vor "respecta Constituţia şi legile ţării". 

Liderul PSD citează din Constituţie, care spune, la articolul 32, aliniatul 4, că "învăţământul de stat este gratuit".

 

"Asta înseamnă că aceşti doi trecători prin Guvernul României au jurat strâmb. Aceste afirmaţii, precedate de altele la fel de revoltătoare ale altor membri ai Guvernului Cioloş, arată cu cât dispreţ aceşti tehnocraţi îi privesc pe români", spune Liviu Dragnea.

Ministrul Comunicaţiilor, Marius Bostan, a afirmat, marţi, la un eveniment, că unii profesori îşi bat joc de meseria lor şi spun că au salarii mici. ”Unii profesori pur şi simplu îşi bat joc de meseria lor şi spun că au salarii mici. Domnule, mergi acasă, dă-ţi demisia. Dar nu să îţi baţi joc de viitorul copilului. Justificarea că «am salariu mic» e o imbecilitate (...) Dacă fiecare părinte ar plăti 100 de lei pe lună, nu mult, ceva simbolic, dar să simtă că nu e gratis”, a declarat ministrul Comunicaţiilor, Marius Bostan.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a declarat, marţi seară, la Palatul Victoria, că premierul Dacian Cioloş i-a cerut ministrului Comunicaţiilor, Marius Bostan, să îşi ceară scuze şi să vină cu clarificări după declaraţiile referitoare la profesori pe care acesta le-a făcut marţi la o conferinţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.