Preşedintele Klaus Iohannis a primit, marţi, la Palatul Cotroceni, delegaţia PSD, în cadrul consultărilor pe tema legilor siguranţei naţionale, liderul social-democrat Liviu Dragnea întrebându-i pe jurnalişti dacă au cartele telefonice preplătite şi afirmând, zâmbind, că aceştia trebuie să-şi cumpere "cât se mai poate".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Delegaţia PSD care a intrat la consultările cu şeful statului este formată din preşedintele Liviu Dragnea, preşedintele executiv Valeriu Zgonea şi deputaţii Mihai Tudose, Georgian Pop şi Sorin Grindeanu.

În timp ce social-democraţii îl aşteptau să sosească pe Klaus Iohannis, Liviu Dragnea i-a întrebat, zâmbind, pe jurnalişti dacă au cartele telefonice preplătite. La răspunsul negativ al acestora, Dragnea a afirmat: "Foarte rău. Luaţi cât se mai poate".

Partidele politice vor merge, marţi şi miecuri, la Palatul Cotroceni, la consultările convocate de către preşedintele Klaus Iohannis pe tema legilor siguranţei naţionale, într-un context internaţional marcat de creşterea ameninţării teroriste.

Comisia pentru controlul SRI a informat conducerea Parlamentului că, în urma discuţiilor cu reprezentanţii Serviciului, s-a ajuns la concluzia că este nevoie de modificări legislative în domeniul terorismului, precum şi de proiecte noi privind cartelele prepay şi domeniul securităţii cibernetice.

Potrivit Comisiei pentru controlul activităţii SRI, Parlamentul trebuie să modifice Legea 535 privind prevenirea şi combaterea terorismului, Legea 51/1991 privind securitatea naţională a României şi Legea 14/1992 privind organizarea şi funcţionarea SRI.

SRI şi Comisia parlamentară mai spun că este nevoie de iniţierea unor noi proiecte care să vizeze securitatea cibernetică a României, precum şi regimul juridic al cartelelor prepay.

"Această actualizare a cadrului legal naţional este de natură să creeze instrumentele juridice care să permită intervenţia rapidă şi eficientă a autorităţilor competente, astfel încât să se asigure prevenţia riscurilor teroriste", se mai arată în document.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.