Liderul PSD Liviu Dragnea a comentat, marţi, alegerea de către membrii CA al TVR a lui George Orbean drept candidat pentru funcţia de preşedinte director general al Televiziunii, el arătând că PSD aşteaptă ”cu înfrigurare şi cu foarte multă speranţă ca noul preşedinte director general să rezolve problema TVR-ului, cu sprijinul masiv al Guvernul şi probabil al preşedinţiei”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Constat că Guvernul, împreună cu premierul Dacian Cioloş, şi-a asumat răspunderea în privinţa problemei TVR (...) Înseamnă că au avut încredere în dumnealui, au realizat un binom interesant şi înseamnă că problema va fi rezolvată la Guvern”, a spus Dragnea. 

Referindu-se la propunerea lui Călin Popescu Tăriceanu, privind intrarea în insolvenţă a Televiziunii Publice, Liviu Dragnea a spus: ”Nu ştiu dacă ne mai putem permite, pentru că ce ar mai face domnul preşedinte director general? Dacă TVR intră în insolvenţă, rămâne spectator acolo, pentru că problema o preia un administrator şi atunci înseamnă că Parlamentul s-a strâns degeaba. Cred că trebuie să dăm şansa premierului Cioloş şi celor care l-au susţinut pe acest domn să rezolve situaţia de la TVR”. 

Liviu Dragnea a apreciat că problemele financiare ale televiziunii publice ar trebui soluţionate de noua conducere.  ”Noi aşteptăm cu înfrigurare şi cu foarte multă speranţă ca noul preşedinte director general să rezolve problema TVR-ului, cu sprijinul masiv al Guvernul şi probabil al preşedinţiei.” 

Membrii comisiilor parlamentare de cultură, arte şi mass-media au dat un aviz negativ candidaturii lui George Orbean pentru postul de preşedinte-director general al TVR, cu 18 voturi ”împotrivă” şi 15 ”pentru”.

Candidatura sa urmează să fie supusă aprobării plenului reunit al Parlamentului în cadrul şedinţei de miercuri, ce va începe la 10.30.

George Orbean a fost ales de către membrii noului Consiliu de Administraţie al TVR în funcţia de preşedinte-director general al televiziunii publice, cu un mandat de patru ani, Orbean având şapte voturi favorabile, faţă de cele şase primite de Irina Radu.

George Orbean a intrat în presă în 1993, ca reporter la radio Contact Ploieşti. A lucrat ca reporter, editor, producător şi manager de proiect. A fost managerul de proiect al postului Digi 24, între 2011 şi 2013. Anterior, a lucrat un an, tot din postura de manager de proiect, la Chişinău, la Jurnal Tv. În perioada ianuarie 2008 – aprilie 2009, a fost producător general la Media Mall. În mandatul lui Stelian Tănase ca preşedinte general al televiziunii publice, George Orbean a ocupat funcţia de consilier, funcţie din care a demisionat.

Plenul reunit al Senatului şi al Camerei Deputaţilor i-a validat, marţi, cu 312 voturi ”pentru”, 21 ”împotrivă”, pe cei 13 membri ai Consiliului de Administraţie al TVR

Noul Consiliu este format din Irina Radu, Doina Gradea, Alfred Bulai, Oana Stănciulescu , Radu Carp, Debreczeni Hajnal , Ruxandra Garofeanu, Valeriu Hadji, Raico Cornea, Christel Ţopescu, George Orbean, Teodor Gabriel Giurgiu, Monica Ghiurco. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.