Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că analiza făcută asupra Guvernului nu urma să se finalizeze "neapărat" cu demiterea sau demisia premierului Grindeanu, fiind vorba de un pachet de măsuri administrative, alături de un calendar privind programul de guvernare, însă şeful Executivului "nu a mai aşteptat" să se ia decizii şi a plecat din şedinţa Comitetului Executiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liviu Dragnea a explicat că prima parte a şedinţei a fost ocupată cu evaluarea Guvernului, apoi ar fi urmat să se discute şi măsurile care trebuie luate, însă Sorin Grindeanu nu a aşteptat acest moment.

"Am făcut şi o pauză în Comitetul Executiv Naţional, după atâtea ore era nevoie de o oarecare pauză, aşteptând ca în partea a doua a CExN, după ce mulţi colegi şi-au spus punctele de vedere şi premierul, după ce s-a prezentat raportul de evaluare şi o serie de miniştri, şi împreună să găsim care este cea mai bună soluţie. Din păcate, când a început a doua parte, prim-ministrul nici măcar nu a aşteptat să ne îndreptăm către un vot, care putea să fie într-un fel sau altul, care putea să cuprindă, aşa cum se intenţiona, un pachet atât de măsuri administrative, cât şi care să cuprindă nişte înlocuiri în Guvern", a explicat Dragnea.

Şeful PSD a precizat că nu era vorba "neapărat de demisia prim-ministrului sau demiterea" lui.

"Eu am condus această întâlnire şi am descurajat orice intenţie de a se escalada un conflict şi le-am cerut colegilor mei în tot timpul desfăşurării acestei întâlniri să nu se discute cu patimă, pentru că este nevoie să facem o analiză foarte serioasă", a afirmat Dragnea.

El a precizat că, "din păcate", Grindeanu nu a mai aşteptat să se ia nicio decizie şi a părăsit şedinţa, anunţând că va demisiona din funcţie cu condiţia ca preşedintele Iohannis să numească tot un premier PSD.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.