Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că afirmaţiile ministrului Justiţiei la adresa procurorului general Augustin Lazăr şi a procurorului-şef al DNA Laurei Codruţa Kovesi sunt „înţelepte şi aşezate”, în condiţiile în care acţiunile Ministerului Public „au sărit din Constituţie”, iar motivarea deciziei Curţii Constituţionale este "destul de detaliată şi care pune punctul pe foarte multe I-uri".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cred că toate declaraţiile ministrului Justiţiei de aseară sunt declaraţii înţelepte şi aşezate. Tot ce a spus ministrul Justiţiei mi se pare de foarte mare bun simţ şi toţi cred că aşteptăm cu interes evoluţiile viitoare”, a precizat Liviu Dragnea, întrebat despre declaraţia ministrului Justiţiei potrivit căreia ar trebui evaluată activitatea Laurei Codruţa Kovesi la şefia DNA şi a procurorului general, Augustin Lazăr.

Chestionat de ce crede că este nevoie de o astfel de evaluare, liderul PSD a spus: „Omul (Tudorel Toader – n.r.) a explicat foarte bine aseară în emisiune, pentru că totuşi este o motivare a unei decizii a CCR cum mai rar s-a întâmplat – destul de detaliată şi care pune punctul pe foarte multe „I”-uri – teme de dezbatere profundă din ultima perioadă, din ultimii ani chiar”.

Dragnea a susţinut că este vorba „de nişte acţiuni ale Ministerului Public care au sărit din Constituţie”.

„Şi în această situaţie cred că cea mai bună poziţie este cea pe care a adoptat-o ministrul Jsutiţiei, ca înainte de orice să facă o analiză, totuşi motivarea a apărut vineri, dumnealui a fost invitat la Comisia de la Veneţia, fiind un om aşezat cred că are nevoie să facă această analiză”, a completat liderul PSD.

De asemenea, întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis ar accepta o demisie a Laurei Codruţa Kovesi şi a procurorului general, Augustin Lazăr, Liviu Dragnea a evitat să dea un răspuns clar.

„Nu ştiu ce va face domnul preşedinte, eu cred în continuare să aşteptăm să vedem ce poziţie are ministrul Justiţiei”, a conchis preşedintele PSD. 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat duminică, la Antena 3, că va avea zilele următoare o discuţie cu procurorul general Augustin Lazăr şi, separat, cu procurorul general al DNA, Laura Codruţa Kovesi, despre ancheta privind OUG 13, considerând că s-a încălcat legea, conform deciziei Curţii Constituţionale, şi a dat de înţeles că nu exclude nici varianta ca cei doi să demisioneze până atunci.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat luni că nu va demisiona, după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a sugerat, voalat, să îşi dea demisia.

Luni, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a susţinut că nu i-a sugerat procurorului general al României, Augustin Lazăr, să îşi dea demisia, ci a invocat o instituţie care există în Codul Muncii, precizând că oricine poate să îşi dea demisia şi că nimeni nu este obligat să muncească împotriva voinţei lui. 

“Nu am sugerat să îşi dea demisia, am spus şi am rugat să nu se speculeze pe tema aceasta, şi am invocat o instituţie care există în Codul Muncii. Oricine poate să îşi dea demisia, nimeni nu este obligat să muncească ceva împotriva voinţei lui”, a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Întrebat de ce a lăsat să se înţeleagă că ar trebui ca procurorul general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiei, Augustin Lazăr, şi procurorul-şef al DNA, Codruţa Kovesi, să demisioneze în contextul în care vorbea de o evaluare pe care Ministerul Justiţiei o va face Ministerului Public, Tudorel Toader a răspuns: "Nu am spus că trebuie, am invocat o instituţie din Dreptul Muncii".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.