Preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, a declarat, marţi, că judecătorii nu au reuşit să ajungă la un consens privind sesizarea Avocatului Poporului asupra Legii 90/2001, care interzice persoanelor condamnate penal să ocupe funcţii în Guvern, explicând că decizia este "delicată" şi reprezintă cea mai "grea soluţie" pe care a trebuit Curtea să o dea până acum.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"S-a amânat pentru 4 aprilie pentru că nu am reuşit să ajungem la o soluţie. E nevoie de mai mult studiu. S-au avansat până acum mai multe soluţii, care niciuna dintre ele nu întrunea o majoritate decizională şi atunci acum ne-am cam apropiat de două variante care vor fi posibil de ajuns la o concluzie cu ele. E cea mai grea soluţie pe care am avut-o de dat până acum, pentru că problemele sunt mai ales de apreciere politică", a spus Dorneanu.

Preşedintele Curţii a afirmat că au fost ridicate "foarte multe" probleme de drept, atât de oportunitate, cât şi de admisibilitate, problema fiind "delicată". Dorneanu a spus însă că este de părere că pe 4 aprilie "90%" sigur vor veni cu o soluţie.

"Noi nu ne ghidăm neapărat după presiunea mediatică, nici după cea politică, pentru că aceea există tot timpul, de fapt ambele există. Vrem întâi să fim împăcaţi cu conştiinţa noastră şi cu convingerea că soluţia pe care o dăm corespunde interpretării exacte a Constitutiei şi sensului legiuitorului, în măsura în care el este în concordanţă cu principiile constituţionale", a spus Dorneanu.

Curtea Constituţională amânat, marţi, din nou sesizarea făcută de Avocatul Poporului la Legea 90/2001, prin care li se interzice persoanelor condamnate penal să ocupe funcţii în Guvern. Noul termen stabilit de CCR este 4 aprilie. Sesizarea a fost făcută la începutul lunii ianuarie de Victor Ciorbea, la o zi după ce Guvernul Grindeanu a depus jurământul la Palatul Cotroceni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.