Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, şi-a prezentat, miercuri seară, bilanţul primilor săi doi ani de edil, el vorbind despre ce înseamnă să fii politician în România, despre reforma administraţiei, dar şi despre oamenii care s-au alăturat echipei sale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Dominic Fritz s-a arătat mândru de rezistenţa celor din echipa cu care conduce Primăria Timişoara, în ciuda unor ”atacuri personale”.
 
”A fi politician în România este un pas care întotdeuna are şi un cost şi din păcate, nu doar a fi politician unde cumva cât de cât oamenii îşi asumă asocierea cu un partid, din păcate trebuie să spun că şi pentru cei care au făcut pasul spre adiministraţie sau spre un alt rol executiv, din păcate, de foarte multe ori sunt în vizorul public, sunt supuşi unor atacuri personale, în campanii foarte ţintite de  denigrare şi de descurajare. Sunt incredibil de mândru de cum rezistă toţi şi de cum ne arată că iubesc Timişoara şi vor  să împingă lucrurile înainte”, a declarat Dominic Fritz.
 
În discursul său, Fritz a ţinut să îi mulţumească viceprimarului USR, Ruben Laţcău.
 
”Mulţumesc viceprimarului meu, Ruben Laţcău. Faptul că Ruben este, cel mai probabil, cel mai atacat membru al echipei mele arată cât de valoros este, cât de multe lucruri a reuşi să schimbe şi partea asta de a debloca proiecte, de a gândi proiecte noi, de a le gândi într-un fel cu totul altfel, cu echipe de specialişti, asta se datorează în mare parte pasiunii, inteligenţei, implicării şi îţi sunt recunoscător că faci parte din echipa mea, Ruben”, a spus Fritz.
 
Edilul din Timişoara s-a referit şi la greutăţile cu care s-a confruntat la primărie.
 
”Dacă mă întrebaţi ce a fost cel mai greu în aceşti doi ani şi care s-a văzut cel mai puţin este lupta de transformare şi reformare a administraţiei. Avem şi putem să o spunem fără polemică, avem în România o administraţie publică paralizată de decenii de corupţie, de nepotism şi misiunea noastră cea mai importantă este să transformărm această administraţie într-una cu adevărat în slujba oamenilor. Şi dacă mergeţi prin lista şi nu o să spun niciun nume, dar dacă mergeţi prin lista persoanelor care au controlat cum au mers lucrurile  în Timişoara, în ultimii 2 ani o să găsiţi foarte puţini din aceşti oameni pe listă şi cei care îi găsiţi probabil sunt buni profesionişti. A fost o luptă dificilă dusă inclusiv în instanţe, cu o creativitate mare din partea celor care m-au ajutat să ducem  această luptă”, a adăugat Dominic Fritz.
 
Fritz a arătat că a reuşit să aducă în administraţie profesionişti.
 
”Am reuşit să aducem mulţi oameni noi, cu experienţă în administraţie, alţii din mediul privat, dar fiecare la locul lui reuşeşte să aducă primele schimbări (...) Sunt mulţi în primărie care au fost marginalizaţi, mulţi care au fost  hărţuiţi, care nu au fost promovaţi. Pentru mine cea mai mare bucurie este când mai descopăr încă un om care a aşteptat momentul potrivit să îşi arate potenţialul adevărat. Avem  acum o organizare internă în Primăria Timişoara, în care nu mai contează nici carnetul de partid, nici gradul de rudenie cu nimeni, nici cât de bun cărător de geantă esti, contează doar două lucruri, performanţa ta şi integritatea ta”, a precizat Dominic Fritz.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.