Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, este de părere că este mai greu pentru USR să îşi prezinte mesajul, în condiţiile în care cele două partide aflate la guvernare, PNL şi PSD, ”susţin un teatru în care simulează un constant conflict”. În ceea ce-l priveşte pe Dacian Cioloş, Fritz este de părere că este la sfârşitul carierei politice şi că, fiind deja la al treilea sau al patrulea partid, nimeni nu îl va mai lua în serios.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat, sâmbătă, în emisiunea Insider Politic de la Prima TV, de ce USR scade în sondaje, Dominic Fritz a explicat că USR nu a reuşit să reaprindă speranţa românilor că există o alternativă în politica din România.

”Da, eu cred că e clar că într-o situaţie în care cele două mari partide sunt împreună la guvernare, PSD şi PNL şi în acelaşi timp susţin un fel de teatru care simulează constant un conflict, opoziţie - putere în momentul ăsta, cred şi eu, pentru USR e mai greu să-şi articuleze mesajul şi în acelaşi timp, cred că putem s-o spunem deschis, există o dezămăgire şi o resemnare  într-o bună parte a populaţiei despre politică în general şi USR nu a reuşit încă să reaprindă, să zicem, speranţa că există cu adevărat o alternativă la această imagine dezolantă pe care o are politica în România”, a declarat Dominic Fritz.

Edilul Timişoarei s-a referit şi la momentul în care USR a ieşit de la guvernare.

”Nu cred că a fost o alternativă atunci, pentru că această umilire foarte ţintită şi strategică nu putea să se ducă decât la acest rezultat de rupere. Şi eu cred că USR atunci a plecat cu capul sus şi a fost şi un semnal că nu se lipeşte nimeni de scaun şi de putere. Dar, în acelaşi timp, cred că e şi necesar să spunem şi votanţilor noştri şi tuturor oamenilor că orice proiect politic este un proiect pe termen lung. Orice succes în politica se bazează în primul rând pe tenacitate. Eu cred că cea mai importantă calitate politică este tenacitatea. Să reuşeşti politic, să cazi, să te ridici, să fi înjurat, să continui, să fi criticat, să te aperi şi să mergi mai departe, să ai oameni care nu mai cred în tine şi să te lupţi ca să recâştigi încrederea lor. Asta este o calitate politică. Şi USR, ca un partid tânăr, trebuie să meargă şi prin faze din asta. Oamenii vor să vadă, ăştia chiar se luptă pentru noi, ăştia chiar au stomacul şi tenacitatea să meargă mai departe şi nu pleacă la primul vânt care adie în faţa lor”, a spus Fritz.

Dominic Fritz este de părere că Dacian Cioloş este la finalul carierei sale politice.

”Eu cred că ce a făcut Dacian Cioloş pe care, personal îl apreciez, este clar sfârşitul carierei sale politice, pentru că în momentul în care pleci supărat că nu te-ai înţeles cu nu ştiu cine din propriul tău partid, în momentul ăsta cui mai spui că eşti marele luptător împotriva corupţilor şi împotriva neputinţei politice în România? (…) România are nevoie de un partid care se luptă pentru profesori, pentru asistentele medicale, pentru corporatişti, pentru toţi oamenii care muncesc, pentru toţi, oameni care duc banii cu care România îşi susţine prosperitatea”, a precizat Dominic Fritz.

Întrebat dacă Dacian Cioloş va rupe din voturile USR, Fritz este de părere că Cioloş nu mai poate fi luat în serios, fiind la al treilea sau al patrulea proiect politic.

”Dacă eşti deja la al treilea sau al patrulea proiect politic, cine te mai ia în serios? Partidele care sunt astăzi la putere tocmai sunt partide care nu sunt doar un partid trend. Sunt partide care s-au înfipt totuşi în sistem şi de aceea, încă o dată, important este să avem un partid care sparge acest monopol PSD-PNL şi care nu este un partid de trend, un partid de lider. Adică în sondajele pe care le citaţi scrie Reper, paranteză partidul lui Cioloş. Asta din start nu este un partid fezabil. Partidul lider trăieşte cât trăieşte politic liderul. Avem nevoie de un partid sănătos care, tenace, pe termen lung, livrează pentru români. Şi eu sunt convins că singurul partid care îndeplineşte aceste criterii este USR”, a adăugat Dominic Fritz.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.