Primarul Timişoarei, Dominic Fritz a comentat, luni, la emisiunea Talk News de la Profit TV, afirmaţiile senatoarei PNL Alina Gorghiu, care criticase USR-ul, acuzându-l de ”ipocrizie” când se plânge de acţiunile AUR, după ce l-a legitimat prin acţiunea comună de la moţiunea de cenzură. ”E păcat că alege acum să schimbe subiectul, în loc să se poziţioneze foarte clar pe partea democraţiei şi a bunului simţ. O chestie nu are absolut de-a face cu alta”, a spus Dominic Fritz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”E păcat că alege acum să schimbe subiectul, în loc să se poziţioneze foarte clar pe partea democraţiei şi a bunului simţ. O chestie nu are absolut de-a face cu alta”, a spus primarul Timişoarei, despre depunerea moţiunii de cenzură cu semnăturile celor de la AUR. 

”Nu este nicio scuză pentru acest stil antidemocratic, şi mă bucur că  Asociaţia Municipiilor din România a condamnat ferm şi foarte clar această acţiune antidemocratică”, a mai spus primarul. 

Diminic Fritz a arătat că există o anchetă în curs, după ce George Simion a intrat în sediul Primăriei din Timişoasa.

”Huliganismul care nu au nimic de-a face cu democraţa, e un semnal de alarmă că permitem aşa ceva. Este o anchetă în curs, care stabileşte dacă s-ar fi putut preveni această situaie”, a afirmat Diminic Fritz, arătând că motivele acestui atac erau să fie intimidată majoritatea timişorenilor care au votat cu el.

Primarul Timişoarei a mai afirmat că în urma acţiunii AUR au fost amendate 12 persoane, şi interesant este că ”nimeni nu are domiciliul în judeţul Timiş”.

”Asta înseamnă că au fost nişte agitatori din afara Timişoarei, aduşi, credeam că astfel de tactici aparţin trecutului”, a mai arătat Diminic Fritz.

Întrebat dacă AUR ar trebui scos în afara legii, aşa cum propune Alexandru Muraru deputat PNL, Dominic Fritz a spus că democraţia trebuie să arate că pârghiile şi mecanismele de apărare funcţionează, astfel că e nevoie de o condamnare fermă, indiferent din ce partid faci parte, de intervenţia forţelor de ordine când o instituţie e sub asalt, aşa cum nu s-a întâmplat nici la Parlament şi nici la Timişoară, acesta fiind modul în care trebuie să se manifeste sistemul imunitar al democraţiei.

Senatorul PNL Alina Gorghiu afirma, vineri, că "imaginea ipocriziei în politica mare" este "tristă", reproşându-i liderului USR Dacian Cioloş că a "legitimat" AUR, "semnând împreună cu ei moţiunea de cenzură împotriva propriului guvern".

Reacţia lui Gorghiu venea după ce Cioloş a susţinut că "huliganismul celor de la AUR nu ar exista dacă autorităţile statului nu le-ar permite să încalce legea".

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.