Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a făcut un apel pentru aderarea României la Spaţiul Schengen şi a transmis că este timpul ca Europa să devină una. Fritz a atras ateţia că românii nu sunt europeni de mâna a doua. Edilul a transmis suedezilor, austriecilor şi olandezlor să spună guvernelor ţărilor lor că susţin o singură Europă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dominic Fritz a arăta într-o postare pe pagina sa de Facebook, că a dărâmat o barieră prin alegerea sa, ca cetăţean al UE, fără cetăţenie română,  în funcţia de primar al municipiului Timişoara. 

”Acum doi ani, Timişoara a dărâmat o barieră şi m-a ales primar al ei, un cetăţean al UE fără cetăţenie română. Acum este rândul Europei să doboare bariera Schengen. Pe 8 decembrie, UE va vota dacă România va intra în spaţiul Schengen. Aproape toate ţările UE şi-au exprimat sprijinul, dar guvernele Suediei, Austriei şi Olandei încă blochează decizia”, a scris Fritz pe Facebook. 

Primarul municipiului Timişoara a mai transmis că este timpul ca Europa să devină una şi că românii nu sunt europeni de mâna a doua. 

”Este timpul ca Europa să devină una. Românii nu sunt europeni de mâna a doua. Vă rog să spuneţi guvernului dumneavoastră că susţineţi o singură Europă şi aderarea României, Bulgariei şi Croaţiei la spaţiul Schengen. Vă rog să distribuiţi acest mesaj pentru ca anul viitor să vă putem întâmpina în Timişoara, Capitala Europeană a Culturii 2023, fără a fi necesar să vă prezentaţi actul de identitate la graniţă”, a mai transmis Fritz. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.