Doi consilieri locali şi un consilier judeţean au fost excluşi, vineri, din PNL Constanţa, decizia fiind luată de conducerea partidului în urma încălcărilor repetate ale regulamentului şi statutului partidului, primii doi votând în cea mai recentă şedinţă a Consiliului Local alături de coaliţia formată din PSD şi PMP la două proiecte de pe ordinea de zi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Membrii Biroului Politic Judeţean al Filialei Constanţa a Partidului Naţional Liberal, reuniţi în şedinţă vineri, 9 iunie, au votat în unanimitate, prin vot secret, excluderea consilierilor locali Romeo Rezeanu şi Horia Căliminte, dar şi a consilierului judeţean Remus Cristy Băisan ca urmare a încălcărilor repetate ale prevederilor Codului Etic, Regulamentului şi Statutului Partidului Naţional Liberal”, se arată în comunicatul PNL.

Sursa citată precizează că excluderea celor trei consilieri din partid vine ca urmare a deciziei de joi luată de Biroul Permanent Local al organizaţiei municipale a PNL Constanţa.

“Romeo Rezeanu şi Remus Cristy Băisan au dat dovadă de o lipsă totală de consideraţie faţă de imaginea Partidului Naţional Liberal. Mai mult decât atât, Romeo Rezeanu şi Horia Căliminte au votat împotriva colegilor liberali din Consiliul Local Constanţa, nerespectând decizia politică (pe care au spus iniţial că o vor respecta) luată în şedinţa de armonizare a poziţiei consilierilor”, au mai afirmat liberalii.

Cei trei îşi câştigaseră mandatele de consilieri la alegerile locale din 2016. În locul lor, conducerea PNL va propune alte persoane aflate pe lista candidaţilor în alegerile de anul trecut, iar acestea urmează să fie validate de plenul Consiliul Local, respectiv al Consiliului Judeţean.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.