Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei în Guvernul Boc, care a demarat o amplă reformă în sistemul de învăţământ, susţine că şcoala vieţii e un lucru important, dar numai împreună cu studii de calitate. ”Pentru mine, şcoala vieţii a însemnat şi să mănânc pâine neagră cu oamenii care n-au ce mânca, şi să beau o ţuică atunci când e cazul, la tăiatul porcului, şi să mănânc icre negre cu regii”, a spus Funeriu, care a precizat că vorbeşte metaforic şi a pledat pentru ”doctorat pe bune”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Daniel Funeriu, candidat independent la alegerile prezidenţiale, a fost întrebat, în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, ce ar alege între doctorat plagiat şi şcoala vieţii. 
 
Evenimente
26 mai Energy Road - Energie la tine acasă
10 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României
”Doctorat pe bune şi experienţa din ceea ce dumneavoastră numiţi şcoala vieţii. Pentru mine, şcoala vieţii a însemnat şi să mănânc pâine neagră cu oamenii care n-au ce mânca, şi să beau o ţuică atunci când e cazul la tăiatul porcului, şi să mănânc icre negre cu regii. Sigur, vorbesc metaforic. Deci şcoala vieţii e un lucru important, dar şcoala vieţii împreună cu studii de calitate, care izvorăsc dintr-un sistem educaţional performant”, a răspuns Funeriu. 
 
Daniel Funeriu a fost ministru al Educaţiei în Guvernul PDL, între decembrie 2009 şi februarie 2012, când premierul Emil Boc a demisionat din funcţie ca urmare a protestelor stradale. A declanşat, ca ministru, o amplă reformă a sistemului de învăţământ: de la corectitudinea examenului de Bacalaureat până la lupta împotriva plagiatului. În 1999, Daniel Funeriu a obţinut titlul ştiinţific de doctor în chimie la Universitatea din Strasbourg sub îndrumarea lui J.M. Lehn, Laureat al Premiului Nobel. A lucrat apoi la Institutul de Cercetare Scripps din La Jolla (California) şi Institutul Naţional de Ştiinţă şi Tehnologii Industriale Avansate din Amagasaki (Japonia) şi Universitatea Tehnică din Munchen. În 2009 a revenit în România şi a obţinut un mandat în Parlamentul European pe lista PDL, apoi a fost Ministru al Educaţiei în cabinetul Boc. Ulterior, preşedintele Traian Băsescu l-a numit consilier prezidenţial. În prezent, Daniel Funeriu este Înalt consilier UE pe lângă Guvernul Republicii Moldova, numit direct de Bruxelles.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.