Senatorul PNL Daniel Fenechiu a vorbit, miercuri, în şedinţa Parlamentului, despre faptul că se încalcă legea prin încuviinţarea unei Hotărâri de Guvern în Parlament. Marcel Ciolacu a convocat Comitetul liderilor, vorbind despre suspendarea şedinţei. Şedinţa a continuat, după ce liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a cerut acest lucru, întrucât starea de alertă trebuie să intre oficial în vigoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Care e motivul pentru ca Guvernul PNL a găsit stocuri goale în zona de sănătate? Care e motivul pentru care suntem chemaţi să adoptăm o hotărâre de Guvern? În nicio ţară normală o hotărâre de Guvern nu poate fi aprobat de către Parlament. (...) Sunteţi nemulţumiţi că Guvernul a gestionat impecabil criza medicală. Deciziile luate sunt apreciate în toată Europa. Românii nu mor de foame pentru că Guvernul s-a ocupat de protecţia socială şi are un plan care asigură continuarea redresării economice”, a afirmat, miercuri, în şedinţa comună a Parlamentului, senatorul PNL Daniel Fenechiu.

Acesta a acuzat Opoziţia că a ”cenzurat decretul preşedintelui”.

”Aţi stabilit că hotărârea de Guvern trebuie aprobată de Parlament. Râde lumea de noi. Încălcaţi legea”,  afirmat Daniel Fenechiu, anunţând, încă, că senatorii PNL vor vota pentru încuviinţarea stării de alertă.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, cel care conduce şedinţa comună a vorbit despre suspendarea şedinţei: ”Suspend şedinţa, chem liderii, nu sunt un jurist marcant ca dumneavoastră, nu are rost să continuăm şedinţa. Să întrunim comitetul liderilor”.

Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman a cerut, însă, ca şedinţa să continue: ”Vă rugăm să ducem procedura la capăt; e important să avem acest act normativ adoptat astăzi”. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.