Preşedintele comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor, deputatul PNL Gigel Ştirbu, i-a cerut joi directorului general interimar al TVR, Doina Gradea, prezenţa la comisia de Cultură, pentru a fi audiată în legătură cu interviul difuzat de către TVR 1 cu Sebastian Ghiţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Vă invităm să luaţi parte la lucrările Comisiei din data de 20martie a.c., ora 12.00, pe ordinea de zi fiind înscrisă audierea dumneavoastră în legătură cu difuzarea, de către TVR, a interviului realizat de jurnalistul Ion Cristoiu cu domnul Sebastian Ghiţă, persoană pentru care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a emis un mandat european de arestare”, se arată în scrisoarea trimisă de deputatul PNL Gigel Ştirbu directorului general interimar al TVR.

Mai multe televiziuni, printre care şi Televizunea publică, au difuzat miercuri seară, în acelaşi timp, un interviu cu Sebastian Ghiţă, fugit în luna decembrie 2016 din ţară şi pe numele căruia ÎCCJ a emis un mandat european de arestare.

Dorina Rusu, membru al Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), s-a sesizat după ce interviul cu fostul deputat Sebastian Ghiţă, acordat jurnalistului Ion Cristoiu, a fost difuzat simultan, miercuri seară, de patru televiziuni – Antena 3, B1 TV, România TV şi principalul post public de televiziune, TVR 1.

La începutul şedinţei de joi, Dorina Rusu a anunţat că va formula o autosesizare pentru această premieră, spunând că nu s-a mai întâmplat ca un interviu înregistrat să fie difuzat simultan de patru posturi de televiziune. Membrul CNA a spus că felul prin care cele patru televiziuni au difuzat acest interviu face parte dintr-o „mare operaţiune de manipulare”.

Ea a precizat că cel mai grav i se pare că interviul a fost difuzat şi de televiziunea publică.

„Mie cel mai grav din ce s-a întâmplat aseară mi se pare ce a făcut televiziunea publică. Mie mi se pare că televiziunea publică să intre în acest joc al manipulării este un lucru foarte grav şi mi se pare că TVR a decăzut enorm dacă a ajuns să transmită un interviu înregistrat, pe care alte trei televiziuni l-au transmis la aceeaşi oră şi fiecare dintre televiziuni spune că este un interviu în exclusivitate. Şi TVR-ul îl dă şi el şi ca să nu mai spunem că este vorba, şi în cazul celorlalte televiziuni, dar mai ales în cazul TVR-ului, despre un interviu cu o persoană care fuge de justiţie. Dacă în cazul televiziunilor private este o decizie editorială - şi, sigur, dacă sunt încălcări, le discutăm în CNA şi le sancţionăm - în cazul TVR-ului mie mi se pare că este ceva foarte grav. Nu se poate ca o televiziune publică să procedeze în felul acesta.

Dorina Rusu a mai afirmat că i se pare că actuala conducere a TVR consideră că televiziunea de stat nu înseamnă televiziune publică, ci televiziunea unui partid.

La puţin timp după ce a plecat din ţară, Ghiţă a apărut în mai multe înregistrări în care a lansat acuzaţii la adresa procurorului-şef al DNA, Laurei Codruţa Kovesi.

Într-una dintre acestea, difuzată la România TV, Ghiţă a vorbit despre legăturile sale cu şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, pe care a susţinut că a cunoscut-o în sediile SRI şi a întrebat-o dacă îşi mai aduce aminte de o petrecere restrânsă dintr-o vilă din Sinaia, la care aceasta era împreună cu el şi cu Vasile Dîncu. Ghiţă a adus mai multe documente, susţinând că sunt e-mailuri care ar incrimina-o pe Kovesi.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.