Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat sâmbătă, că liderul organizaţiei municipale Constanţa, Gabriel Daraban, va fi candidatul formaţiunii la alegerile locale de anul viitor pentru Primăria Constanţa. Gabriel Daraban este director comercial la Oil Terminal şi fratele preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tăriceanu a anunţat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că Gabriel Daraban va candida la Primăria Constanţa anul viitor. Liderul ALDE crede că renaşterea Constanţei trebuie să se bazeze pe activităţi economice mai susţinute.

“Sunt convins că Gabi Daraban, care este ataşat Constanţei şi iubitor şi doritor să vadă Constanţa evoluând, va lansa proiectul pe care bănuiesc că ar putea să-l denumească Renaşterea Constanţei. Renaşterea Constanţei care să se bazeze bineînţeles pe activităţi economice mai susţinute, fie că e vorba de comerţ, fie că e vorba de servicii, de industrie, de agricultură, în care dorinţa noastră este să angreneze toate forţele vii ale oraşului”, a spus Tăriceanu.

El crede că în ultimii 20 de ani Constanţa a fost dominată de diverse grupuri de interese care nu au condus oraşul în beneficiul cetăţenilor, ci în beneficiul propriu.  

“Constanţa e un oraş care practic a fost dominat de diverse grupuri de interese, care nu au condus Constanţa pentru cetăţeni, în beneficiul cetăţenilor, ci în beneficiul propriu şi lucrul acesta se vede şi se simte şi se şi cunoaşte. Constanţa, din păcate, e cunoscută dincolo de graniţele oraşului, în toată ţara, prin această caracteristică nefericită şi care trebuie bineînţeles să dispară, să ţină de trecut”, a mai spus liderul ALDE.

Gabriel Daraban consideră că sub aceeaşi structură de coordonare a administraţiei locale oraşul nu face decât să se îngroape mai mult.

“Lipsa de interes pe tot ce înseamnă cultură, educaţie, social, la nivelul oraşlui nu face altceva decât să ne pună în situaţia să demonstrăm că avem posibilităţile şi mentale şi economice pentru că trebuie să vină alături de noi oameni interesaţi să schimbe imaginea oraşului Constanţa, normal că singuri nu vom putea. Consider că încă o perioadă sub aceeaşi structură de coordonare a administraţiei locale nu face altceva decât ca oraşul să se îngroape mai mult. Eu sunt optimist totuşi, pentru un oraş port cum e Constanţa ritmul de dezvoltare a unor astfel de oraşe este mult mai mare decât in land, cum se spune”, a explicat Daraban.

El este preşedintele organizaţiei municipale a ALDE Constanţa. Gabriel Daraban este director comercial la Oil Terminal, iar în ultimii 20 de ani a lucrat la mai multe firme din zona portuară. El este fratele preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.