Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat, marţi, în încheierea Forumului Administraţiei Publice, desfăşurat la Parlament, că ”suntem obişnuiţi doar cu statul central, cu faptul că statul central e responsabil de ce e bine într-o ţară şi uităm de guvernarea locală şi statul local, care e mult mai aproape de oameni”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vasile Dîncu şi-a început discursul mulţumindu-i premierului Dacian Cioloş pentru că a fost prezent la evenimentul organizat de Ministerul Dezvoltării şi, în numele administraţiei locale, pentru ”selfie-urile cu colegii din teritoriu”. ”Trebuie să comunicăm mai mult, să ne vedem şi să ne recunoaştem, acestea sunt condiţiile încrederii”, a spus Dîncu.  

Vasile Dîncu s-a referit la coincidenţa organizării forumului de adminsitraţie publică în aceeeşi perioadă cu discuţiile pe care preşedintele Klaus Iohannis le-a organizat la Cotroceni, cu şefii partidelor politice şi principalii oameni în stat, pe tema proiectului de ţară pentru România.

”Este un moment astral, cum spune un scriitor austriac. Este un moment astral pe care sper să nu îl ratăm de această dată”, a precizat Dâncu, adăugând că forumul a fost a avut ca motto spusele filosofului român, Constantin Noica: ”Nu se ştie cine dă şi cine primeşte”.

El a arătat că în cadrul evenimentului s-au întâlnit administraţia centrală şi locală, pentru un ”schimb de energie”.

”Cred că beneficiul a fost reciproc, am putut să descoperit în aceste zile, aici, ceea ce de multe ori Capitala uită, ceea ce Guvernul uită, este ceea ce filosofii statului numesc statul local. Suntem obişnuiţi doar cu statul central, cu faptul că statul central e responsabil de ce e bine într-o ţară. Uităm de guvernarea locală şi statul local, care e mult mai aproape de oameni şi care defineşte cel mai bine România, indiferent ce reforme apar în laboratoarele din Capitală. Fără o administraţie locală eficientă, nu se schimbă nimic în România”, a precizat ministrul Dezvoltării Regionale.

Vasile Dîncu a mai afirmat că ”administraţia locală este creativă, inovativă, însă de foarte multe ori nu a avut condiţii pentru a-şi manifesta această creativitate, pentru că practica este cel mai bun învăţător”.

Vicepremierul a povestit şi replica unui personaj dintr-un film, care spunea: ”Responsabilitatea este un lucru înfiorător”. ”Într-adevăr, să îţi asumi responsabilitatea pentru o comunicate, pentru o ţară, sau pentru un Guvern, poate fi un lucru înfiorător, dar poate fi minunat când simţi sprijinul celorlalţi. Responsabilitate plus acţiune poate fi însemna reformă în administraţie”, a mai spus Dîncu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.