Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat, marţi, în încheierea Forumului Administraţiei Publice, că primarii sunt ”cei mai iubiţi dintre pământeni”, având cea mai mare încredere, în sondaje, după preşedintele României şi a adăugat că acest capital de încredere poate fi pus la fundaţia unui nou proiect de ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu vrem - ăsta este un crez al nostru, al Guvernului din acest moment - o administraţie locală, supusă, clientelară, subordonată. Nu acesta este proiectul nostru”, a spus Dîncu, precizând că Executivul îşi doreşte o administraţie publică vie, autonomă şi puternică, care să fie un acord principal al dezvoltării acestor zone. 

Potrivit ministrului Dezvoltării, dezideratul în care crede este ca, în scurt timp, să nu se mai simtă niciun cetăţean umilit în faţa unui ghişeu. ”Este o primă opţiune, o primă ţintă pe care o putem realiza, câteodată, fără bani, dar prin mai bună organizare şi prin mai mare deschidere faţă de cetăţean, care este clientul nostru cel mai important”, a mai spus Dîncu. 

El a arătat că este nevoie, urgent, de expertiză a Guvernului în teritoriu pe proiecte zonale, de dezvoltare în zonele cele mai calamitate, sărace, dar şi în celelalte zone şi a menţionat că, în urma discuţiilor din aceste zile, s-a consolidat încrederea dintre cei din administraţia locală şi cei din administraţia locală.

”Sper că aţi putut înţelege că avem aceleaşi ţinte, dar nu întotdeauna avem la îndemână toate mijloacele la dispoziţie”, a mai spus Dîncu menţionând că această încredere poate fi consolidată prin leadership.

”Primarii sunt, şi asta o spun ca şi sociolog, cei mai iubiţi dintre pământeni”, a afirmat Dîncu, precizând că, în sondaje, cea mai mare încredere, exceptând preşedintele României, o are primarul de localitate, iar media depăşeşte întotdeauna 50%. Asta înseamnă că am putea pentru un nou proiect de ţară, să ne gândim la reconstrucţia încrederii pornind de la acest capital de încredere pe care îl au primarii, cei aleşi”, a mai declarat Dîncu.

El a arătat că acest capital de încredere poate fi pus la fundaţia unui nou proiect de ţară. ”O să încercăm ca noi să ne aducem contribuţia, pentru ca dumneavoastră să acţionaţi ca lideri creativi ai comunităţilor”, a adăugat Dîncu.

Ministrul Dezvoltării Regionale a mai spus că  a auzit de la un primar că îi place să îi conducă pe oameni pornind de la calităţile lor pentru că, altfel, este uşor să conduci oamenii, dacă porneşti de la defectele lor.

”Haideţi să dăm un Like României”, a spus Vasile Dîncu, în încheierea Forumului, precizînd că este un mesaj pe care îl pot înţelege şi copiii noştri. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.