Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, afirmă că acele două nave de mici dimensiuni care au fost observate la gurile Dunării şi care au fost scufundate de către armata ucraineană cu ajutorul dronelor cel mai probabil aveau misiunea de a supraveghea zona, în condiţiile în care Rusia nu controlează acel teritoriu şi dinspre Ucraina intră în România transporturi de cereale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Erau două nave de mici dimensiuni, nu erau nave foarte mari, dar erau nave care supravegheau acest spaţiu, supravegheau, probabil voiau să observe şi mişcarea ucrainenilor pe canal şi probabil că, aşa cum a anunţat propaganda rusă în ultima vreme, sunt îngrijoraţi de faptul că nu au reuşit să blocheze totalmente Ucraina şi se organizează transport de cereale spre portul Constanţa şi în zona gurilor Dunării. Deci cred că aceste nave încercau să supravegheze această zonă, să calculeze traficul, să vadă, probabil, ceea ce se întâmplă în această zonă. Au fost scufundate însă şi probabil că informaţiile nu au mai ajuns acolo unde trebuiau să ajungă”, a declarat Vasile Dîncu, marţi seară, la Digi 24. 
 
El a arătat că autorităţile române sunt "îngrijorate" de faptul că Insula Şerpilor, situată la 22 de mile marine de graniţa României, este zonă de conflict, disputată de Rusia şi Ucraina.
 
Două nave ruseşti de patrulare din clasa Raptor au fost distruse, luni dimineaţa, în apropiere de Insula Şerpilor în atacul unei drone ucrainene Bayraktar, potrivit comandantului Forţelor aeriene ucrainene, citat de Ministerul ucrainean al Apărării, a relatat CNN.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.