Candidatul AUR la Preşedinţia României, George Simion, şi candidatul independent la Preşedinţia României Nicuşor Dan au explicat cum vor reduce decalajul între zonele dezvoltate şi cele sărace dacă vor câştiga alegerile. Simion a explicat că acest lucru poate fi realizat prin investiţii-cheie din punctul de vedere al resurselor naturale, iar Nicuşor Dan propune o împărţire administrativ-teritorială în jurul polilor de dezvoltare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
George Simion şi Nicuşor Dan au fost întrebaţi, joi, în dezbaterea electorală de la Euronews România, cum vor reduce decalajul între zonele dezvoltate şi cele sărace din România. 
 
Evenimente
26 mai Energy Road - Energie la tine acasă
10 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României
George Simion a afirmat că acest lucru poate fi realizat prin investiţii în judeţe care au bogăţii naturale. 
 
”Prin investiţii în judeţe-cheie din punct de vedere al resurselor naturale. Ne gândim la Hunedoara, ne gândim la Gorj, care este sectorul energiei, 20 de milioane de barili de ţiţei au fost descoperiţi recent în judeţul Gorj, 6 milioane de barili în judeţul Dâmboviţa, avem gaze naturale on-shore la Caragele, în judeţul Buzău, şi off-shore în Marea Neagră. Ţara noastră este o ţară bogată şi trebuie să începem exploatarea resurselor naturale, să investim de asemenea în agricultură şi turism, pentru că adunând toată bogăţia la Bucureşti şi lăsându-i pe unii să dea bani pentru companii centralizate şi descentralizate, pentru borduri şi panseluţe, uitând de jumătate din ţară, nu este o soluţie, creând locuri de muncă care după aceea vor genera infrastructura necesară şi şcoli şi spitale. Fără să fim suverani, fără să luăm propriile noastre decizii şi să avem un sector energetic care să permită după aceea industriilor conexe şi celor care aduc plus valoare, nu vom rămâne decât biata colonie care suntem, din păcate, astăzi”, a declarat candidatul AUR la prezidenţiale. 
 
Nicuşor Dan a declarat că trebuie făcută o împărţire administrativ-teritorială în jurul polilor de dezvoltare.
 
”Noi trebuie să echilibrăm teritorial România în acord cu ce este economia azi. Împărţirea administrativ-teritorială din 1968 a fost, chiar dacă a fost un regim comunist, a fost o împărţire echilibrată pentru economia din 1968. Dar azi nu mai corespunde. Şi ce trebuie noi să facem azi este să facem o împărţire administrativ-teritorială în jurul polilor de dezvoltare, astfel încât dacă dăm exemplu Bucureştiului, cineva care locuieşte în Târgovişte sau lângă Târgovişte să aibă un tren de mare viteză care să-l aducă la Bucureşti în 35 de minute şi în felul ăsta să beneficieze de prosperitatea care în mod clar este în Bucureşti, este în Cluj-Napoca, este în Constanţa, este în marile centre universitare”, a transmis Nicuşor Dan.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.