Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, reclamă un blocaj în coaliţie pe tema desfiinţării Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, întrucât UDMR este de acord cu desfiinţarea, dar cere trimiterea tuturor dosarelor la Parchetul General. ”Aceeaşi Mărie cu altă pălărie”, afirmă Stelian Ion, precizând că este ”inacceptabil” să fie admis un amendament care ar putea duce la o altă Secţie specală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Stelian Ion a afirmat, miercuri, că SIIJ trebuie desfiinţată, iar repartizarea dosarelor să se facă în funcţie de competenţe la diferite structuri de Parchet.

”Sunt dezamăgit. Observ că UDMR merge pe linia pe care a mai mers (...) au făcut anumite compromisuri, dar doar pe jumătate, în sensul în care sunt de acord cu desfiinţarea SIIJ, dar cu refacerea...aceeaşi Mărie cu altă pălărie”, a declarat Stelian Ion, reclamând un ”blocaj în coaliţie”.

Acesta a expilicat că UDMR doreşte ca toate dosarele să fie trimise la Parchetul General, lucru pe care nici Parchetul nu-l susţine.

”Este inacceptabil să supunem un amendament care prezintă riscuri de a reface SIIJ sub o altă formă, sub o altă denumire, sub o altă etichetă, lucru propus de UDMR”, a adăugat ministrul Justiţiei, precizând, din nou, că  ”este blocată situaţia”.

Ministrul apreciază că, fără voturile celor de la UDMR, varianta Guvernului privind desfiinţarea SIIJ nu va trece de Parlament, întrucât PSD şi AUR au anunţat deja că nu susţin acest demers.

Stelian Iona a precizat că UDMR îşi motivează demersul referindu-se la presupusele abuzuri ale DNA.

”Unii nu vor să continue lupta împotriva corupţiei. UDMR a preluat din anumite zone această idee (...) Desfiinţăm SIIJ, dar ne facem că desfiinţăm şi reînfiinţăm.”, a mai declarat Stelian Ion.

Întrebat dacă se poate continua guvernarea aături de UDMR, ministru Justiţiei a afirmat: ”Avem un blocaj pe tema Justiţiei”.

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.