Deputatul PNL Victor Paul Dobre a anunţat, vineri, că va depune, împreună cu mai mulţi colegi de partid, în Parlament, un proiect de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, motivând că edilii trebuie să beneficieze de legitimitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Un proiect de lege pe care urmează să îl depun şi la care mi s-a alăturat un număr important dintre colegii mei are în vedere un subiect asupra căruia PNL insistă şi revine constant - alegerea primarilor în două tururi. Considerăm că alegerea într-un singur tur, faţă de care noi ne-am opus constant, nu dă posibilitatea ca primarul nou ales sau primarul reales să aibă o legitimitate suficientă, adică el să reprezinte voinţa majorităţii cetăţenilor”, a afirmat, într-o conferinţă de presă susţinută vineri, la Galaţi, Victor Paul Dobre. 
 
Deputatul PNL a mai spus că este incorect ca primarii să fie aleşi într-un singur tur, iar preşedintele ţării în două tururi.
 
”Ne dorim să revenim la un sistem de vot democratic care dă legitimitate celor aleşi, mai ales că pe măsură ce au trecut anii, din 1990 încoace, rolul primarului în societate, în comunitate, s-a consolidat, responsabilităţile sale sunt uriaşe, iar aşteptările populaţiei se îndreaptă spre cel care e ales primarul gospodar al comunităţii”, a mai spus Dobre.
 
Deputatul a anunţat că proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin va fi depus în Parlament săptămâna viitoare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.