Liderul USR Iaşi, deputatul Cosette Chichirău, susţine că vrea să ajungă primar pentru ca Iaşiul să recupereze rapid anii pierduţi şi să devină un oraş cu o identitate puternică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cosette Chichirău a explicat, marţi seară, pe Facebook, de ce s-a înscris în cursa internă din partid pentru Primărie şi care sunt propunerile sale pentru Iaşi.

"Iaşi, oraş european! Acesta este angajamentul meu şi acesta este planul pe care îl propun. Vreau să fiu primarul Iaşiului pentru a recupera rapid anii pierduţi şi pentru ca Iaşul să devină un oraş european, viu, generos cu locuitorii săi, ospitalier şi atractiv pentru turişti, un centru cultural major şi un oraş cu o identitate puternică“, afimă Cosette Chichirău.

Ea precizează că oportunităţile pentru oraş sunt “abundente“, însă Iaşiului îi lipsesc autostrada, şoseaua de centură, autogara, un muzeu de ştiinţă şi un muzeu de artă, precum şi o sală polivalentă.

“Vreau să revitalizăm zonele abandonate din oraş prin soluţii de regenerare urbană selectate în urma unor concursuri internaţionale. Vreau să aducem tehnologia în administraţie, de la aplicaţii mobile până la soluţiile geospaţiale de management edilitar. Vreau să intensificăm viaţa culturală a Iaşului cu un festival de jazz şi o bienală de artă contemporană, plus un sprijin constant şi real pentru artişti. Vreau un brand puternic pentru Iaşi care să ne ajute să atragem investitori şi turişti. Şi, evident, vreau să punem în practică toate soluţiile bune pentru dezvoltarea urbană responsabilă, pentru mobilitate urbană şi transport public, pentru mediu şi spaţii verzi, pentru utilităţi şi servicii de calitate“, afirmă Cosette Chichirău.

Totodată, liderul local USR spune că ştie ce potenţial are Iaşiul, fiind convinsă că oraşul poate deveni un model de dezvoltare pentru România.

În cursa pentru nominalizarea candidatului USR la Primăria Iaşi s-au înscris doi candidaţi, respectiv deputatul Cosette Chichirău, lider al filialei judeţene USR Iaşi, şi avocatul Mihai Lupu.

Pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Iaşi s-au înscris Daniel Dâscă, Cezar Havârneanu şi George Ţăranu.

Pe 3 octombrie este programată dezbaterea internă între candidaţi, iar votul membrilor USR Iaşi pentru stabilirea persoanei care va intra în cursa pentru primărie va avea loc pe 10 octombrie.

Alianţa USR-PLUS va avea candidaţi comuni la alegerile locale, însă filiala ieşeană PLUS nu a anunţat deocamdată modalitatea de desemnare a propriilor candidaţi.

Cosette Chichirău a candidat la postul de lider al partidului, fiind învinsă de Dan Barna, iar ulterior, la congresul USR de la Timişoara a ratat intrarea în Biroul Naţional al partidului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.