Deputatul PSD Botoşani Mihaela Huncă afirmă, miercuri, într-o postare pe Facebook, că social-democraţia în care crede, "bazată pe valori autentice, pe meritocraţie şi pe competenţă, nu se mai regăseşte în PSD". Ea spune că "unicul demers politic al conducerii partidului este acum o luptă absurdă, fără argumente şi fără folos pentru cetăţeni, cu toată lumea care i se opune" şi precizează că nu poate merge mai departe alături de această viziune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mihaela Huncă scrie, pe Facebook, că a intrat în politică în anul 2000, luând această decizie pentru a contribui la "profesionalizarea şi dezvoltare" sistemului de învăţământ, din care provine.

"Am ales social-democraţia. Şi social-democrată sunt şi astăzi. Dar social-democraţia în care cred eu, bazată pe valori autentice, pe meritocraţie şi pe competenţă nu se mai regăseşte astăzi în PSD, fiindcă PSD, din motive ce nu pot să le înţeleg, şi-a uitat şi menirea, şi ideologia. Am sperat, vreme de doi ani, că este doar o etapă de reconstrucţie a partidului, am subliniat constant că drumul ales se abate de la proiectul pe care l-am propus românilor, mi-am exprimat nemulţumirea în faţa autocraţiei care începe să definească exprimarea partidului. Toate aceste iniţiative colegiale au fost lipsite de efect", afirmă ea.

Huncă spune că nu poate merge mai departe alături de acestă viziune.

"Nu pot accepta sintagma ”două Românii”, nu pot accepta scindarea societăţii, sunt împotriva oricărei bătălii fratricide şi cred cu tărie că rolul celor aflaţi la guvernare este să fie în slujba tuturor românilor. Din păcate, unicul demers politic al conducerii partidului este acum o luptă absurdă, fără argumente şi fără folos pentru cetăţeni, cu toată lumea care i se opune. Nu pot merge mai departe alături de această viziune. Şi, fiindcă mulţi alegători m-au învestit cu încredere pentru a-i reprezenta, nu voi alege să mă ascund în spatele biroului, bucurându-mă cu egoism de privilegii, ci voi încerca să dau viaţă, cu responsabilitate, tuturor iniţiativelor pe care mi le-am asumat în campania electorală", scrie deputatul PSD Botoşani pe Facebook.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.