Deputatul PNL Alexandru Muraru a afirmat că nu poate accepta ca un fost candidat la Primărie, care a traversat mai multe partide politice, şi un nume controversat în Iasi Camelia Gavrilă să fie numită în fruntea Colegiului Naţional „Costache Negruzzi”. „Inspectorul şcolar general al ISJ Iaşi, doamna Farcaş, profitând de situaţia finalizării mandatelor la termen a directorilor de şcoli, a început politizarea unităţilor şcolare prin foşti sau actuali membri PSD”, a adăugat liberalul. El a mai spus că va sesiza Ministerul Educaţiei care să trimită Corpul de Control pentru a verifica legalitatea acestei numiri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Fostul deputat PSD, doamna Camelia Gavrilă, un nume controversat la Iaşi, fost candidat la Primărie, care a traversat mai multe partide politice, a fost numită în fruntea Colegiului Naţional Costache Negruzzi. E ca şi cum doamna Ecaterina Andronescu ar fi fost numită astăzi directorul colegiului ”Spiru Haret” din Bucureşti pe criterii arbitrare, prin prisma influenţei sale politice. Consider că această decizie este una ruşinoasă şi aruncă o mare umbră asupra modului discreţionar de promovare în sistemul de educaţie. Un fost deputat nu poate primi, la două săptămâni după finalizarea mandatului, în virtutea afilierii politice, această funcţie «de consolare»”, a afirmat Alexandru Muraru, printr-un comunicat de presă. 

Deputatul PNL a mai spus că această doamnă Camelia Gravilă a fost printre apropiaţii lui Liviu Dragnea şi a participat la măsurile de demolare a statului de drept.

„Acest lucru arată şi o lipsă de perspectivă, o problemă morală gravă, o folosire a şcolii ca paravan pentru situaţii în care foşti deputaţi, candidaţi sau demnitari în funcţii politice utilizează ulterior educaţia ca o formă de refugiu. Este o desconsiderare a corpului profesoral de la colegiul Costache Negruzzi, a elevilor şi a părinţilor. Doamna Camelia Gavrilă a fost între apropiaţii lui Liviu Dragnea, a participat la măsurile de demolare a statului de drept”, a completat Muraru.

El a mai anunţat că va sesiza corpul de control al Ministerului Educaţiei să verifice aceste numiri la Iaşi.

„Ca vicepreşedinte al Comisiei pentru Educaţie, voi sesiza corpul de control al Ministerului pentru a vedea legalitatea acestei măsuri, dar şi care este de fapt dimensiunea acestor numiri la Iaşi. Nu pot accepta ca un fost parlamentar, la două săptămâni după ce a încheiat mandatul, să fie numit pe criterii clientelare în fruntea celui mai prestigios colegiu din Iaşi şi printre cele mai importante din România”, a conchis Muraru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.