Deputatul PNL Ioan Cupşa a declarat, miercuri, după ce proiectul de lege privind abrogarea recursului compensatoriu a trecut de Parlament, că acesta este un moment în care românii s-ar putea întreba dacă legea recursului compensatoriu a fost "o neghiobie sau o adevărată potlogărie din partea noastră, a parlamentarilor". "Eu cred că a fost o potlogărie care masca o graţiere, de care au beneficiat mii de condamnaţi, cu urmări de-a dreptul tragice", a spus el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am reuşit să bifăm trei mari promisiuni pe care le-am făcut românilor în timpul campaniei electorale, PNL se ţine de cuvânt şi încet-încet încercăm să reparăm ceea ce a stricat PSD (...) Astăzi a încetat calvarul în privinţa recursului compensatoriu, cel puţin de azi înainte criminali, violatori, tâlhari nu vor mai fi eliberaţi - precum şi alţi condamnaţi din penitenciare - mai repede în baza beneficiilor pe care le acorda această lege", a declarat, miercuri, liderul deputaţilor PNL, Florin Roman.

Deputatul Ioan Cupşa, iniţiatorul legii de abrogare a recursului compensatoriu, a spus că, "în sfârşit, legea recursului compensatoriu este istorie".

"(...) Din păcate însă acest în sfârşit vine cam târziu. Vine târziu, noi am iniţiat această lege încă de acum mai bine de zece luni, dacă acest lucru s-ar fi întâmplat în cursul lunii februarie, cum cu toţii ne-am fi dorit, probabil alte 2.000 de condamnaţi nu ar fi fost eliberaţi în aceste condiţii, înainte de vreme, subliniez acest lucru, înainte de vreme, din penitenciarele româneşti. Acest înainte de vreme a produs sute de victime, care unele dintre ele chiar şi-au pierdut viaţa", a afirmat el.

Cupşa a spus că este un moment în care românii s-ar putea întreba dacă legea recursului compensatoriu a fost "o neghiobie sau o adevărată potlogărie din partea noastră, a parlamentarilor".

"Eu cred că a fost o potlogărie care masca o graţiere, de care au beneficiat mii de condamnaţi, cu urmări de-a dreptul tragice", a adăugat el.

Întrebat despre faptul că a votat iniţial legea recursului compensatoriu, Cupşa a spus că a explicat încă de atunci că a votat "dintr-o eroare de manipulare, de manevrare a butoanelor de vot".

"A fost o regretabilă eroare pentru care plătesc preţul", a susţinut el.

Abrogarea recursului compensatoriu a fost votată miercuri de Camera Deputaţilor, care este Cameră decizională în acest caz. S-au înregistrat 272 de voturi „pentru”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.