Deputatul Cristinel Romanescu a fost ales, joi, preşedinte al organizaţiei judeţene a PNL Buzău în cadrul convenţiei de alegeri care a avut loc la sala Mare a Consiliului Judeţean sub supravegherea vicepreşedintelui PNL, Nini Săpunaru. Cristinel Romanescu, totodată preşedinte al Federaţiei Române de Tenis de Masă şi care a fost preşedinte interimar al PNL Buzău în ultimele opt luni, s-a impus cu 117 voturi în faţa medicului Adrian Zoican - 89 de voturi şi a lui Lucian Sălcuţan, care a obţinut un singur vot.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"De azi, ceea ce ar fi trebuit să se întâmple demult, adică să facem alegeri în partid,  s-a întâmplat şi sunt preşedinte ales, şi nu numit al PNL Buzău. Am obţinut 117 voturi. Membrii de partid au ales ce şi-au dorit, sper să fac faţă încrederii care mi-a fost acordată şi să reuşim ca în următorii patru ani să reorganizăm activitatea PNL la Buzău. Va fi o colaborare între noi, eu l-am numit pe Adrian Zoican interimar la municipiu, acum el este ales şi împreună cu echipele care vor fi alese sper să facem o echipă care să conteze în lupta electorală împotriva PSD ”, a declarat Cristinel Romanescu, preşedintele ales al PNL Buzău.

La rândul său, medicul Adrian Zoican, câştigător al unui mandat de preşedinte al organizaţiei municipale în urmă cu o săptămână, a declarat că  PNL are nevoie de unitate şi de o schimbare.

"Rezultatul votului exprimă dorinţa PNL, e nevoie de o schimbare care va trebui implementată. Nu cred că vor fi probleme, este momentul zero de unde începe dezvoltarea va trebui să continuăm cu formarea de noi organizaţii, să atragem noi membri, să atragem lideri. Nu am fost rival cu domnul Romanescu, am avut şansa să îmi susţin punctul de vedere şi vom colabora ca şi până acum. Nu văd nicio problemă şi este bine că vom fi toţi aleşi, vom avea astfel autoritate şi cu toţii vom duce PNL unde îi este locul. Eu am mers pe ideea de a înceta aceste discuţii că unii sunt liberal pur sânge şi alţii mai puţin liberali. Orice acţiune care nu va fi în acest sens va face rău partidului. Eu nu cred că Buzău e chiar atât de roşu pe cât pare, ci cei de dreapta sunt mai disipaţi. Mulţi au plecat şi am pierdut voturi şi la locale şi la generale, dar eu fac un apel de rechemare la arme politice şi sper să câştigăm alegerile peste trei ani”, a declarat medicul Adrian Zoican, preşedintele organizaţiei municipale a PNL Buzău.

În ceea ce priveşte funcţiile de prim-vicepreşedinţi, acestea au fost adjudecate de către fostul deputat Erland Cocei şi de fostul secretar de stat în Ministerul Mediului Ionuţ Iuga, în timp ce posturile de vicepreşedinţi vor fi ocupate de Irina Grigore, Marieta Boloş, Larisa Ene, Dragomir Văsâi, Valeriu Marcu, Emilia Babiuc, Grigore Nedelcu şi Claudiu Voicu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.