Un deputat şi un senator de la PNL şi-au anunţat, miercuri, în plenul Camerelor, dezafilirea din grupurile parlamentare ale PNL, după gestul fostului lider al partidului, Ludovic Orban, care a părăsit grupul parlamentar luni. Cei doi au precizat că nu pleacă încă din partid şi i-au atacat dur pe preşedintele Klaus Iohannis şi pe preşedintele PNL Florin Cîţu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deputatul PNL Alexandru Kocsis a spus, în plen, că se retrage din grupul PNL şi va activa cel puţin temporar ca parlamentar neafliliat.

El a precizat că nu va demisiona din PNL dar nu vrea să gireze deciziile actualei conduceri a PNL.

”Nu voi mai valida orgoliile unor copii bătrâni, Florin Cîţu şi Klaus Iohannis”, a spus Kocsis de la tribuna plenului. 

Senatorul PNL Ovidiu Florean a declarat, la rândul lui, că şi-a depus demisia din grupul parlamentar senatorial PNL şi urmează să activeze ca neafliliat.

El a arătat că decizia sa are ca motivaţie atitudinea majorităţii colegilor, care din obedienţă pentru preşedintele Klaus IOhannis, au girat dezastrul crizei sanitare.

”Nu am nicio şansă să îmi onorez angajamentele luate în faţa oamenilor”, a spus senatorul, precizând că toate deciziile luate de preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Florin Cîţu au dus la destrămarea coaliţie de guvernare, la căderea Guvernului şi la criză politică şi sanitară. 

”Din obedienţă faţă de preşedintele Iohannis, au girat această criză sanitară, criză economică. Domnul preşedinte Iohannis l-a sprijinit mult prea mult, nejustificat şi într-un mod pătimaş pe domnul Cîţu. Până şi parteneriatul Cîţu-Iohannis s-a încheiat la doar trei săptămâni de la Congres”, a spus el. 

Senatorul a afirmat că ”în vremuri de criză, oamenii politici trebuie să se sacrifice pentru popor, dar la noi poporul a fost sacrificat pentru un amărât de capital de imagine pentru domnii Cîţu şi Iohannis”.

”Domnule Iohannis, domnule Cîţu, aţi reuşit în aceste patru luni să distrugeţi speranţa românilor. V-aş recomanda să angajaţi un inginer, să vă înveţe ce înseamnă măsura”, a spus Ovidiu Florean.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.