Plenul Camerei Deputaţilor a început, miercuri, votul pentru încuviinţarea solicitării DNA de reţinere a deputatului PSD Cristian Rizea, urmând ca după acest vot să fie dat şi cel pentru încuviinţarea arestării preventive.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Votul este secret, cu bile. După anunţarea rezutatelor privind solicitarea de încuviinţare a reţinerii lui Cristian Rizea, deputaţii vor da şi un vot pentru încuviinţarea arestării preventive.

Pentru aprobarea solicitărilor este nevoie de votul favorabil a cel puţin jumătate plus unu din numărul deputaţilor prezenţi.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil, luni, solicitările DNA de reţinere şi arestare a deputatului PSD Cristian Rizea. Acesta este acuzat că în 2009 ar fi primit 300.000 de euro de la un cetăţean american care i-a cerut să intervină la RA-APPS pentru retrocedarea unui teren într-o zonă rezidenţială din Bucureşti şi la Primăria Chiajna pentru un teren aflat în litigiu.

Deputatul a fost pus sub învinuire, săptămâna trecută, pentru trafic de influenţă, spălarea banilor, în formă continuată (două acte materiale) şi influenţarea declaraţiilor (doua fapte).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.