Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe simple pe perioada vacanţei parlamentare, în luna ianuarie. Legea merge la promulgare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actul normativ are ca obiect de reglementare abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în domenii care nu fac obiectul legilor organice, în perioada cuprinsă între încheierea celei de-a doua sesiuni ordinare a anului 2021 şi până la reluarea lucrărilor Parlamentului în prima sesiune ordinară a anului 2022.

Este stipulat, la art. 1 din proiectul de lege, că, în temeiul art. 115 alin. (1) din Constituţia României, republicată, Guvernul este abilitat ca, de la data intrării în vigoare a prezentei legi, dar nu înainte de încheierea celei de-a doua sesiuni ordinare a anului 2021, şi până la reluarea lucrărilor Parlamentului în prima sesiune ordinară a anului 2022, să emită ordonanţe în domenii care nu fac obiectul legilor organice.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Astfel, Guvernul va putea emite ordonanţe simple, şi anume: finanţe şi economie; dezvoltare, lucrări publice şi administraţie; afaceri interne; agricultură şi dezvoltare rurală; transporturi şi infrastructură; sănătate; cercetare, inovare şi digitalizare; cultură, tineret şi sport, fonduri europene, precum şi prorogarea sau modificarea unor termene prevăzute în acte normative cu putere de lege.

Proiectul adoptat de către deputaţii face referire şi la domeniul energetic, respectiv „modificarea şi completarea Legii nr. 121/2014 privind eficienţa energetică şi completarea cadrului legal de promovare a utilizării energiei din surse regenerabile şi modificarea Legii nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie”.

Actul normativ mai vizează reglementarea fondului de ameliorare cu destinaţie silvică prin finanţarea studiilor care stau la baza procedurii de evaluare strategică de mediu pentru Amenajamentele silvice. De asemenea, modificarea şi completarea Legii serviciului de alimentare cu apă şi canalizare nr.241/2006, care „reprezintă una dintre reformele care condiţionează alocarea de fonduri pentru sistemele de alimentare cu apă şi canalizare în cadrul Programului naţional de redresare şi rezilienţă cu termen decembrie 2021”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.