Camera Deputaţilor a adoptat, luni, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 36/2023 pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 42/2019 privind stabilirea unor măsuri financiare pentru susţinerea desfăşurării Programului naţional „Timişoara - Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”. Astfel, iniţiativa legislativă prorogă termenului limită de realizare a Programului de investiţii, componentă a Programului naţional „Timişoara - Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” de la finalul anului 2023 până la data de 30 iunie 2024. Legea merge la promulgare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul de lege supus dezbaterii are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea OUG nr. 42/2019 privind stabilirea unor măsuri financiare pentru susţinerea desfăşurării Programului cultural naţional „Timişoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” în sensul prorogării termenului limită de realizare a Programului de investiţii, componentă a Programului naţional „Timişoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” de la finalul anului 2023 până la data de 30 iunie 2024.

Astfel, „în vederea respectării angajamentelor cuprinse în Candidatură şi în protocolul dintre Asociaţie, Ministerul Culturii şi autorităţile publice locale şi/sau structurile de implementare, Ministerul Culturii implementează programul prioritar multianual «Comunicarea Programului Timişoara - Capitală Europeană a Culturii 2023», inclusiv monitorizarea şi evaluarea comunicării, derulat prin Asociaţie, până cel târziu la finalul anului 2024.”

Un nou alineat introdus printr-un amendament admis la proiectul de lege prevede că: „Sumele rămase neutilizate din alocările de la bugetul de stat conform dispoziţiilor prezentului articol se reportează în anul următor, potrivit destinaţiei, până la finalizarea programul prioritar multianual «Comunicarea Programului Timişoara - Capitală Europeană a Culturii 2023», inclusiv monitorizarea şi evaluarea comunicării, dar nu mai târziu de finalul anului 2024”.

„În înţelesul prezentei ordonanţe de urgenţă sunt obiective eligibile acele obiective de investiţii şi/sau mijloace fixe, după caz, efectuate sau în curs de efectuare de către autorităţile executive ale administraţiei publice locale şi/sau de către instituţiile din subordinea/de sub autoritatea acestora, conform dosarului de candidatură actualizat şi care pot fi puse în valoare prin intermediul Programului cultural sau al proiectelor conexe acestuia, cel târziu până la data de 30 iulie 2024”, mai arată forma adoptată de către Senat, preluată în aceeaşi formă de Camera Deputaţilor.

Pe 3 octombrie, Senatul a adoptat proiectul, în calitate de prim for sesizat, iar votul Camerei Deputaţilor a fost decizional. Prin urmare, legea merge la promulgare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.