Deputata USR Diana Buzoianu, vicepreşedintă a Comisiei de Mediu din Camera Deputaţilor, a trimis sesizări Gărzii de Mediu şi Ministerului Mediului pe tema şantierului deschis lângă Poiana cu brânduşe de la Valea Sâmbetei, comuna Sâmbăta de Sus, judeţul Braşov. Distrugerile provocate în plin Sit Natura 2000 au fost semnalate de o organizaţie neguvernamentală pentru protecţia mediului, iar din informaţiile furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Protecţia Mediului Braşov rezultă că lucrările nu respectă prevederile impuse prin acordul de mediu şi autorizaţia de construire.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am, ca parlamentar, obligaţia de a lămuri cum un colţ de rai este distrus cu, aparent, toate autorizaţiile şi avizele de la autorităţi. Adică lucrările se pare că sunt «acoperite» din punct de vedere legal. Toate autorităţile arată, surprinzător, că nu putea să existe un impact negativ. Nu e prima dată când hârtiile autorităţilor sfidează realitatea. Şi nici nu va fi ultima dată, dacă nu vor începe să existe consecinţe. Am cerut Ministerului Mediului să trimită Corpul de control tocmai pentru a exista consecinţe pentru această situaţie aberantă”, declară deputata USR Diana Buzoianu, vicepreşedintă a Comisiei pentru Mediu din Camera Deputaţilor, potrivit unui comunicat de presă al partidului..

După ce a fost semnalată public situaţia de lângă Poiana cu brânduşe, deputata USR a adresat întrebări Agenţiei pentru Protecţia Mediului Braşov şi Primăriei Sâmbăta de Sus cu privire la legalitatea şantierului cu un vădit impact negativ asupra mediului înconjurător. Din răspunsul APM Braşov rezultă că proiectul „Construire cabană turistică” are emisă o decizie din partea acestei autorităţi. Dar chiar acest document menţionează că trebuie respectate condiţii stricte pentru lucrările din zonă: să nu fie aduse prejudicii florei/faunei/habitatelor, nu poate fi creat un drum de acces nou pentru a transporta acolo materialele necesare construcţiei.

Cu alte cuvinte, şantierul nu respectă limitările impuse prin acordul de mediu şi autorizaţia de construire, cu consecinţa distrugerii unei porţiuni semnificative din aria naturală, de o deosebită importanţă, mai spune sursa citată.

În acest context, USR solicită ministrului Mediului să trimită Corpul de control pentru verificarea situaţiei. De asemenea, USR sesizează Garda de Mediu pentru a dispune cercetările la faţa locului care se impun şi sancţiunile legale aferente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.