Deputatul USR PLUS Radu Tudor Ciornei a precizat că va solicita Biroului Judeţean sau Biroului Naţional al partidului şi va vota pentru sancţionarea viceprimarului Sucevei Teodora Munteanu care a hotărât să achite 5.000 de lei contravaloarea motocicletei second-hand pe care a câştigat-o la Festivalul Bucovina Rockfest, aflat la a treia ediţie şi care a fost organizat de Primărie în parteneriat cu Asociaţia Legio Phonix MC Suceava. Primăria a finanţat cu 40.000 de lei manifestarea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Dragi Suceveni, în aceste zile de criză pentru organizaţia USR Suceava am fost solicitat de numeroase ori să îmi exprim părerea vizavi de situaţia creată de cistigarea de către Teodora Munteanu a marelui premiu la tombola organizată la festivalul Motorfest.   Sunt şi rămân consecvent principiului «Amicus Plato, sed magis amica veritas» care mă face să recunosc , înainte de toate, adevărul. Cu toate că Teodora Munteanu îmi este colegă de la începuturile noastre în acest judeţ şi a depus o muncă titanica în efortul de creştere a organizaţiei mă văd nevoit să mă delimitez de acţiunile ei din ultimele zile.  Analizind în detaliu tot acest lanţ al slăbiciunilor, ce putea fi rupt în numeroase puncte chiar de către Teodora am ajuns la concluzia că nu mai pot sprijini moral şi instituţional un om care în faţa unui bilet de tombola a uitat că este viceprimarul oraşului Suceava. După ce greşeala iniţială a fost dublată şi apoi triplată de acceptarea premiului şi de refuzul iniţial de a returna motocicleta am realizat că toate vocile ce ne-au acuzat de metehne pe care dorim să le eradicam, au dreptate”, a scris Radu Tudor Ciornei, pe Facebook.  
 
El şi-a cerut scuze sucevenilor pentru „această comedie a erorilor politice şi morale”.
 
„Realizând aceasta, eu, Radu Ciornei, deputat USR de Suceava, îmi cer sincer şi ruşinat scuze alegătorilor noştri şi tuturor cetăţenilor Sucevei şi ai ţarii ce au văzut desfăşurându-se această comedie a erorilor politice şi morale. Nu am ce apăra, în faţa unor anumite situaţii, noi, politicienii, trebuie să plecăm capul şi să ne cerem iertare. Vă înţeleg dezamăgirea şi vă cer, încă o dată, iertare! Pentru că anumite fapte trebuie să aibă şi consecinţe voi cere mâine, în Biroul Judeţean, sancţionarea statutară ( sau propunerea de sancţionare de către Biroul Naţional) a Teodorei Munteanu şi voi vota pentru o sancţiune aspră mergind pină la ridicarea sprijinului politic sau suspendarea din partid. Îi voi cere doamnei Munteanu să îşi prezinte demisia de onoare din funcţiile deţinute în partid şi din funcţia de viceprimar, însă aceste decizii sunt unilaterale şi îi aparţin în totalitate. Acest comunicat reflectă doar opiniile mele, deciziile se vor lua de către cei 21 de membri ai Biroului Judeţean dar cred cu tărie că, fiind în slujba dumneavoastră, ca deputat ales al judeţului Suceava, vă datorez, pe lângă scuze sincere şi o poziţie clară şi lipsită de echivoc faţă de această situaţie penibilă”, a conchis Radu Tudor Ciornei.
 
Viceprimarul USR PLUS al oraşului Suceava, Teodora Munteanu, a anunţat, luni, că a hotărât să achite 5.000 de lei contravaloarea motocicletei second-hand pe care a câştigat-o la Festivalul Bucovina Rockfest, aflat la a treia ediţie şi care a fost organizat de Primărie în parteneriat cu Asociaţia Legio Phonix MC Suceava. Primăria a finanţat cu 40.000 de lei manifestarea.
 
Salvaţi Copiii Suceava a transmis că se delimitează „de orice situaţie care ridică suspiciune în legătură cu moralitatea vreunui demers”, după ce Munteanu, a anunţat că va dona contravaloarea motocicletei pe care a câştigat-o la un concurs finanţat de primărie. Viceprimarul Teodora Munteanu recunoaşte că a greşit acceptând premiul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.