Deputatul PNL Gabriel Avramescu a criticat, luni, într-o postare, expoziţia de pe Calea Eroilor din Buzău, care ”este ilustrată de fotografii în care primarul Toma se laudă cu proiectele sale” şi în care ”eroii acestei ţări şi, în special, eroii buzoieni, care s-au jertfit pentru această ţară, au fost înlocuiţi cu imagini în care apare însuşi criminalul suprem, Nicolae Ceauşescu”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Priviţi imaginile şi vă îngroziţi! Eroii acestei ţări şi, în special, eroii buzoieni, care s-au jertfit pentru această ţară, au fost înlocuiţi cu imagini în care apare însuşi criminalul suprem, Nicolae Ceauşescu! Şi nu este tot! Calea Eroilor din Buzău este ilustrată şi de fotografii în care primarul Toma se laudă cu proiectele sale”, a scris Avramescu pe Facebook. 
 
Deputatul liberal se întreabă ”cum este posibil ca zidul unităţii militare, devenită faţadă la promenada Căii Eroilor, să devină perete de expunere pentru un dictator şi pentru oameni politici locali?!”
 
”Au dat jos fotografiile care îi omagiau pe cei care ne-au câştigat nouă şi înaintaşilor noştri dreptul la viaţă, dreptul la autodeterminare, cei care au clădit o istorie democratică cu propriu sânge. Cu un război la graniţă, primarul ilustrează nostalgii comuniste în loc de promenadă pentru buzoieni. Însuşi preşedintele Zelenski, în discursul său din Parlament, a amintit de ororile produse de regimul Ceauşescu şi le-a asemănat regimului de la Kremlin care astăzi omoară oameni nevinovaţi în Ucraina. Este revoltător ce face primarul Toma. A şters cu buretele electoral şi dictatorial decenii întregi de istorie şi jertfă!”, mai spune Avramescu. 
 

Calea Eroilor din municipiul Buzău, stradă amenajată de Primărie cu o expoziţie outdoor de fotografii cu aspecte din Primul Război Mondial, eroi şi drapele ale ţărilor beligerante, a rămas fără eroi. Imaginile cu aceştia au fost înlocuite cu unele care prezintă zone din Buzău şi "realizări" ale municipalităţii din perioada de când este condusă de Constantin Toma (PSD).

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.