Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, afirmă, luni, că evenimentul de miercuri în cadrul căruia se vor semna primele contracte de finanţare destinate dotării unităţilor de învăţământ este ”un angajament puternic că vom face tot ceea ce ne stă în putere pentru a oferi cele mai bune dotări pentru procesul educaţional”. ”Ne vom asigura că reforma adusă de legile educaţiei este dublată de o infrastructură modernă”, a transmis ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am anunţat, astăzi, la sediul Partidului Naţional Liberal, ceremonia de semnare a primelor contracte de finanţare destinate dotării unităţilor de învăţământ preuniversitar şi unităţi conexe cu mobilier, laboratoare de informatică şi de ştiinţe, cabinete şcolare ateliere de practică şi echipamente IT. Aceasta va avea loc miercuri, 26 iulie, la Palatul Victoria. Vorbim, în total, despre peste 5.600 de unităţi de învăţământ şi de unităţi conexe beneficiare”, a scris, luni, pe Facebook, ministrul Educaţiei.

Ligia Deca anunţă că finanţarea este asigurată prin investiţiile aferente din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

”Alocarea financiară a apelului este de peste 1 miliard de euro, fiind poate cea mai mare de acest tip în infrastructura şcolară.

Evenimentul de miercuri reprezintă un angajament puternic din partea Guvernului, dar şi a comunităţilor locale că vom face tot ceea ce ne stă în putere pentru a oferi cele mai bune dotări pentru procesul educaţional. Ne vom asigura, astfel, că reforma adusă de legile educaţiei este dublată de o infrastructură modernă în şcolile din ţara noastră”, a mai transmis ministrul Educaţiei.

Aceasta a reiterat ideea că aceste investiţii nu sunt unice.

”Vor mai urma contracte care vizează laboratoare inteligente în licee, campusurile de învăţământ dual şi achiziţia de microbuze şcolare, tot în contextul investiţiilor PNRR. Astfel, în următorii ani vom vedea în fiecare sală de clasă, laborator sau atelier de practică o diferenţă în bine pentru copiii şi tinerii noştri”, a mai scris Deca pe Facebook.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca a anunţat luni la sediul PNL, după o şedinţă a conducerii partidului, că miercuri va avea loc la Palatul Victoria ceremonia de semnare a unor contracte de finanţare destinate dotării unităţilor de învăţământ preuniversitar.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.