Preşedintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu a declarat, joi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că a existat o goană nebună de a reduce taxe şi impozite, din varii motive, şi nu a existat o preocupare pentru a asigura României venituri fiscale care să permită nu numai creşterea pensiilor şi salariilor, dar să aibă şi investiţii. În orice situaţie dificilă, România dă din colţ în colţ, a mai spus el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
El a mai spus că este firească preocuparea ministrului Muncii pentru creşterea veniturilor populaţiei, dar în acelaşi timp, ”trebuia să existe o preocupare şi pentru creşterea veniturilor bugetului”. 
 
”A existat o goană nebună, nebună (..) de a reduce taxe şi impozite, din varii motive, şi nu a existat o preocupare pentru a asigura României venituri fiscale, bugetare, care să permită nu numai creşterea pensiilor şi salariilor, dar să aibă şi investiţii mai mari, să se ocupe de urgenţă în situaţii excepţionale, cum a fost pandemia, cum este criza energetică” , a spus Daniel Dăianu. 
 
”În orice situaţie dificilă, România dă din colţ în colţ, fiindcă, dacă în UE ai o medie a veniturilor fiscale, inclusiv contribuţii, 40%, e mult mai simplu acolo să răspunzi la nişte urgenţe mari”. 
 
Daniel Dăianu a precizat că, odată cu acest război din Ucraina, ”vom avea o nouă cursă a înarmărilor”, pentru că nu doar România intenţionează să crească cheltuielile de apărare. 
 
”La noi totul se politizează”, a menţionat el. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.