Prim-vicepreşedintele Pro România, Daniel Constantin, a declarat, vineri, după consultările de la Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis, că formaţiunea şi-a exprimat disponibilitatea ”de a contribui pentru stabilitatea politică a ţării” şi nu exclude varianta alegerilor anticipate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am avut o discuţie foarte bună cu domnul preşedinte Iohannis, am făcut o analiză a situaţiei pe care o avem în momentul de faţă la nivel politic. Domnul preşedinte a vrut să afle care este opinia noastră, cum credem noi că ar trebui să ieşim din această criză politică. În primul rând am reiterat ceea ce domnul preşedinte Ponta deja a spus în spaţiul public, dacă se va face o majoritate parlamentară pentru a se declanşa procedura de alegeri anticipată, suntem favorabili acestei idei. Din punctul nostru de vedere alegerile anticipate nu se pot organiza mai devreme de lunile mai-iunie atunci când avem şi alegeri locale. Pe de altă parte din punct de vedere guvernamental sigur că nu am înaintat o propunere în faţa domnului preşedinte Iohannis, suntem realişti şi ne-am manifestat disponibilitatea de a contribui prin voturile noastre pe care le avem din ce în ce mai multe pentru stabilitatea politică a ţării” a spus Daniel Constantin.

Acesta a precizat că formaţiunea nu a făcut vreo popunere de premier, dar are persoane pregătite.

În plus, Constantin a vorbit despre necesitatea de a avea profesionişti în viitorul guvern.

”Cred că avem nevoie de profesionişti, să nu mai avem oameni amestecaţi la ministere de nişă. E un an extrem de dificil până la alegerile parlamentare”, a mai spus Daniel Constantin.

Acesta a explicat şi că Pro România are un nume pentru comisar european din partea României, Corina Creţu, care ar obţine cu siguranţă portofoliul şi ar trece de verificările Comisiei Europene.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.