Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, la Bacău, că va merge duminică, 26 mai, la urne şi va vota atât pentru alegerile europarlamentare, cât şi pentru referendum, pentru că este un susţinător al statului de drept şi al independenţei justiţiei. Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat că nu a văzut declaraţia, "dar dacă a zis aşa, e foarte bine". "Nu respingem întrebările de la referendum", a subliniat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Dăncilă, întrebată despre o apropiere de preşedintele Iohannis, după anunţul că va participa la referendum: Exclus acest lucru; este o pistă falsă; nu există premier căruia preşedintele să-i fi cerut de mai multe ori demisia
CITEȘTE ȘI Dăncilă, întrebată dacă îl susţine pe Liviu Dragnea la Preşedinţie: În momentul în care dânsul îşi va exprima această opţiune, eu sunt convinsă că vom avea o discuţie în cadrul partidului

Viorica Dăncilă a fost întrebată dacă duminică va merge la vot şi dacă va vota şi le referendum.

„Da. Voi participa duminică la vot şi voi vota la ambele, şi pentru alegerile europarlamentare, voi vota pentru imaginea României, voi vota pentru câştigarea demnităţii României. Am fost europarlamentar 9 ani de zile, ştiu ce înseamnă lucrul în instituţiile europene, ştiu cât de important este să avem acolo oameni implicaţi. (...) Voi vota şi pentru referendum. Aşa cum am spus de fiecare dată, sunt un susţinător al statului de drept, al independenţei justiţiei, dar şi al drepturilor cetăţenilor, pentru că şi acest lucru trebuie să îl avem în vedere de fiecare dată şi între toate trebuie să existe un echilibru”, a răspuns Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat referendumul pe justiţie duminică, 26 mai, în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare. Alegătorii sunt chemaţi să răspundă cu „Da” sau „Nu” la următoarele întrebări:

1. „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”

2. „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”

ALDE a anunţat că boicotează referendumul. În acest sens s-au pronunţat şi mai mulţi lideri PSD.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.