Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că o susţine în continuare pe Rovana Plumb pentru obţinerea funcţiei de comisar european şi afirmă că nici nu poate fi vorba despre faptul că ar viza pentru ea însăşi portofoliul respectiv. ”Sunt candidat pentru prezidenţiale, nu pot să candidez şi pentru Comisia Europeană”, a spus Dăncilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Bineînţeles că o susţin pe Rovana Plumb. Am susţinut-o din prima clipă, eu am propus-o, o susţin în continuare. Am încredere în experienţa Rovanei Plumb, o susţin şi, pentru că am văzut din nou în spaţiul public că îmi pregătesc portofoliul de comisar, vă asigur că nu este niciun gând în acest sens, nici nu poate fi vorba. Sunt candidat pentru prezidenţiale, nu pot să candidez şi pentru Comisia Europeană, aşa că las portofoliul de comisar pentru că sunt convinsă că voi câştiga pe cel de preşedinte al României, cu susţinerea, bineînţeles, a cetăţenilor”, a declarat, vineri, Viorica Dăncilă.

Rovana Plumb, propusă comisar european pentru Transporturi , căreia, ca şi altor nominalizaţi pentru noua Comisie europeană, Comisia juridică din PE i-a cerut explicaţii suplimentare privind declaraţia de avere, va fi audiată în 2 octombrie la ora 10 în comisia de specialitate a Parlamentului European.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.