Liderul Partidului Social Democrat Viorica Dăncilă speră ca preşedintele Klaus Iohannis să nu înţeleagă că normalitatea nu este blocarea Guvernului şi că blocarea Executivului înseamnă blocarea tuturor deciziilor care trebuie luate pentru România. Dăncilă a declarat jurnaliştilor vineri, la Mamaia, la Şcoala de Vară a femeilor din PSD, că speră ca preşedintele Klaus Iohannis să semneze interimatele la ministerele care au aparţinut ALDE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Sper ca domnul preşedinte nu numai să declare că vrea o Românie normală, O românie normală nu înseamnă blocarea Guvernului.  Sper ca domnul preşedinte să semneze şi interimatele”, a afirmat Dăncilă. 
 
Întrebată ce va face în cazul în care miniştrii demisionari ai ALDE nu au delegat pe nimeni să se ocupe de ministerele respective, Viorica Dăncilă a spus: “Eu sper că la ALDE sunt şi oameni care se gândesc la stabilitate. Cunosc destui oameni în ALDE care sunt oameni responsabili, oameni pe care îi apreciez foarte mult”, precizând că va vedea exact care este situaţia. 
 
Premierul a mai spus că blocarea Guvernului înseamnă blocarea deciziilor care trebuie luate pentru România. 
 
“Sper ca domnul preşedinte, care şi-a ales ca slogan o Românie normală, să înţeleagă să normalitatea nu este blocarea Guvernului. Guvernul poate fi dat jos doar prin moţiune de cenzură sau prin demisia primului ministru. Dacă încercăm să blocăm Guvernul, de fapt blocăm toate deciziile pe care trebuie să le luăm pentru România şi pentru români şi în perioada următoare avem destule alte obiective care benefice pentru români”, a mai afirmat primul-ministru.
 
Dăncilă a spus în cadrul discursului susţinut la Şcoala de Vară a femeilor din PSD  că va merge în Parlament cu o formulă de Guvern, iar dacă aceasta nu va fi aprobată nu înseamnă că Guvernul va cădea. 
 
“Vom merge în Parlament, vom merge cu o formulă de guvern, dacă acea formulă va cădea, Guvernul nu va cădea, avem răbdare, suntem oameni calmi, echilibraţi, poate obţinem consens. Premierul poate pleca doar în două situaţii: demisia, ceea ce este exclus, şi moţiunea de cenzură. Iar dacă moţiunea de cenzură va hotărî că trebuie să ieşim de la guvernare, bineînţeles că ne vom conforma, dar vom merge în luptă tot cu aceeaşi determinare şi aceeaşi tărie”, a afirmat Dăncilă în faţa femeilor social-democrate.
 
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretele prin care ia act de demisiile miniştrilor ALDE - Graţiela Gavrilescu, Anton Anton şi Viorel Ilie. 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.