Premierul Viorica Dăncilă afirmă că nu va demisiona, în cazul în care moţiunea de cenzură va trece, dar îi va cere preşedintelui Klaus Iohannis să nominalizeze cât mai repede un nou prim-ministru. "Dacă vreţi să luăm şi acest scenariu în care moţiunea de cenzură trece, noi ne vom continua lupta. (...) Nu voi demisiona pentru că sunt un om responsabil, dar îi voi solicita preşedintelui României să facă o nominalizare cât mai rapidă pentru un nou guvern", spune Dăncilă, precizând că ea va rămâne candidatul PSD la alegerile prezidenţiale şi preşedintele partidului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebată, luni, la Adevărul Live, dacă va demisiona din fruntea Guvernului în cazul în care moţiunea de cenzură va trece, Dăncilă a spus: "Nu, nu, eu nu.... ".

Întrebată dacă va rămâne premier intermar, Dăncilă a afirmat: "Imediat vă explic. Eu, repet încă o dată...", corectându-se ulterior: "Repet, nu încă o dată".

"Repet, această moţiune nu va trece. Dar dacă vreţi să luăm şi acest scenariu în care moţiunea de cenzură trece, noi ne vom continua lupta. Vom continua lupta şi vom urmări fiecare decizie pe care o va lua guvernul care va veni. Nu voi demisiona pentru că sunt un om responsabil, dar îi voi solicita preşedintelui României să facă o nominalizare cât mai rapidă pentru un nou guvern, dacă într-adevăr nu vrea să se joace cu soarta acestei ţări din motive electorale", a spus Dăncilă.

Ea a adăugat că crede că preşedintele ar trebui să facă o nominalizare cât mai repede.

Întrebată de asemenea dacă în aceste condiţii va rămâne candidatul PSD la alegerile prezindenţiale, Dăncilă a replicat: "Categoric da, voi rămâne candidatul PSD la alegerile prezidenţiale şi ne vom bătea, colegii mei, am mai câştigat din opoziţie, vom monitoriza fiecare gest făcut de opoziţie, vrem să vedem cât de eficient va fi Guvernul care va urma, ce măsuri va lua pentru populaţie, cum va răspunde solicitărilor populaţiei. Deci voi rămâne în continuare candidatul PSD şi preşedinte al PSD şi sunt convinsă că alături de mine voi avea toate organizaţiile".

Dăncilă a spus că la mai puţin de o lună până la alegerile prezidenţiale nu se pot face "experimente", arătându-se convinsă că partidul se va reuni în jurul ei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.