Premierul Viorica Dăncilă şi prim-ministrul eston Jüri Ratas au inaugurat duminică, Consulatul Onorific al Estoniei la Constanţa, evenimentul având loc la Universitatea Ovidius. Evenimentul a început cu un incident, după ce organizatorii au aşezat invers steagul Estoniei, premierul acestei ţări intervenind pentru a aranja steagul corect. La final, în momentul în care a părăsit universitatea, Dăncilă a fost huiduită de aproximativ zece persoane, care i-au cerut demisia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Viorica Dăncilă şi premierul Estoniei, Jüri Ratas, au fost prezenţi duminică la Universitatea Ovidius cu prilejul inaugurării Consulatului  Onorific al Estoniei la Constanţa. Ceremonia a început cu intonarea imnurilor celor două ţări.

Premierul Jüri Ratas a sesizat că steagul ţării sale, pus între cel al României şi cel al Uniunii Europene, fusese aşezat invers şi a îndreptat eroarea, în aplauzele celor prezenţi.

Apoi, el şi-a susţinut discursul, declarând că Estonia are acum două consulate onorifice, unul în Bucureşti şi celălalt la Constanţa.

“Estonia are acum două consulate onorifice, unul în Bucureşti, iar celălalt la Constanţa. Astăzi putem spune că steagul eston flutură într-o regiune importantă a României. Estonia are peste 200 de consulate în peste 87 de ţări. Mă simt onorat că următorul consulat este aici, în Constanţa. Estonia şi România au o relaţie foarte bună. Iar acesta este un moment crucial pentru a întări relaţia noastră”, a afirmat premierul Estoniei.

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat că ultimele zile au fost importante pentru intensificarea relaţiilor dintre cele două ţări.

“Aş putea spune că ultimele zile au fost deosebit de importante pentru intensificarea relaţiilor bilaterale şi economice între România şi Estonia. Am avut discuţii cu primul ministru al Estoniei legate de intensificarea cooperării economice, am vorbit despre dorinţa României de a împărtăşi din experienţa şi expertiza în privinţa digitalizării, despre dorinţa României de a împărtăşi experienţa Estoniei în ceea ce priveşte preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene”, a spus Dăncilă.

Premierul a amintit de memorandumul încheiat între Ministerul Mediului de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat şi Agenţia de Investiţii estonă şi de inaugurarea cursei aeriene Tallinn – Constanţa, acest ultim eveniment având loc sâmbătă seara.

Consulul onorific al Estoniei la Constanţa este Alexandru Bobe, vice rector al Universităţii Ovidius.

La finalul evenimentului, la ieşirea din Universitatea Ovidius, Viorica Dăncila a fost huiduită de aproximativ zece persoane, aflate pe trotuar lângă clădirea instituţiei de învăţământ.

Unii dintre ei aveau tricouri pe care scria "Fără penali" şi au csandat  "Demisia", "Ruşine să vă fie".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.