Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, că nu se teme că va fi înlocuită din funcţie, că este normal ca partidul să monitorizeze ceea ce face Guvernul şi a precizat că îţi menţine opinia că nu trebuie ca înlocuirea celor trei miniştri pentru care preşedintele nu a acceptat propunerile de remaniere să se facă prin restructurarea Guvernului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu îmi este teamă. Întotdeauna când te duci pe o funcţie ştii că va veni şi ziua în care pleci, dar în momentul în care pleci, trebuie să ai certitudinea că ai făcut ceea ce trebuie. Este normal ca partidul să monitorizeze ceea ce face Guvernul, pentru că suntem un guvern politic. Avem susţinerea partidului, a preşedintelui, şi este normal să fim monitorizaţi”, a declarat Viorica Dăncilă, aflată într-o vizită la Bacău.

Dăncilă a precizat că programul de guvernare a fost îndeplinit în procent de 73%.

„Cred că îndeplinirea programului de guvernare în procent de 73% este un lucru bun şi cred că acest lucru va fi apreciat de partid. Avem o foaie de parcurs, avem obiective în programul de guvernare cu termene, fiecare ministru ştie termenele şi trebuie ca, aşa cum cerem în teritoriu, pentru fiecare lucrare să existe o foaie de parcurs şi termene bine stabilite, şi pentru miniştrii Cabinetului există aceeaşi abordare. În funcţie de îndeplinirea lor, vedem dacă un ministru pe portofoliul respectiv şi-a îndeplinit programul de guvernare sau nu şi, bineînţeles, primul-ministru care conduce Executivul”, a mai precizat premierul.

Viorica Dăncilă a spus că, în continuare, speră să îi convingă pe colegii din Comitetul Executiv să nu meargă pe varianta restructurării pentru înlocuirea celor trei miniştri din Guvern pentru care preşedintele Klaus Iohannis nu a acceptat propunerile de remanieri.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, la Adevărul Live, întrebat fiind despre relaţiile politice cu premierul Viorica Dăncilă, că după alegeri va fi făcută o analiză, "dar nu numai pentru dumneaei". "Este un sfat al meu pentru oricine, orice om politic care ajunge întâmplător şi temporar în Guvern, într-un guvern al României: să nu uite pentru ce a fost pus acolo", a spus Dragnea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.